• Načítám...
>

Čáslavské Koželuhy se rozrostou

Čáslavská radnice už plánuje další výstavbu bytů. Zastupitelé města na svém posledním zasedání schválili záměr nákupu 15 tisíc metrů čtverečních pozemků pro rodinnou výstavbu. Tentokrát by se mělo jednat o rodinné či řadové domy v městské části Koželuhy.

Reklama

Čáslavští zastupitelé na svém posledním zasedání schválili záměr nákupu pozemků. Na nich by v budoucnu mohla vyrůst nová zástavba.

"Když sem vstoupíte, tak vidíte jiný svět. Najednou jste na vesnici, a to v nejlepším slova smyslu. Pozemek má zhruba 15 000 metrů čtverečních a patří panu Burdovi. To je rodina, která zde má statek od 14. století. Dřív tam byly zahrádky. My jsme se spojili a dohodli se, že bychom odkoupili tento pozemek," říká Martin Horský, místostarosta města Čáslav.

Pozemek je unikátní v tom, že je chůzí 5 minut od centra. Svým vzhledem ale připomíná vesnici.

"V tuto chvíli řešíme jestli vystavíme solitéry, tzn. klasické rodinné domy, nebo řadové domy. Poté vznikla myšlenka, že bychom to mohli nakombinovat. Teď čekáme na studii, abychom viděli, kolik řadových a rodinných domů dokážeme vystavět. Na základě toho uvidíme, jakým směrem půjdeme," říká Martin Horský, místostarosta města Čáslav.

Vedení města by rádo na tyto pozemky nalákalo mladé rodiny hlavně z okolí Čáslavi.

"Nechceme pozemky zabírat jen pro čáslavské obyvatele. Myslím si, že je potřeba, aby město žilo i novými lidmi nebo rodinami, které by se k nám nastěhovali. Naše město má v podstatě všechno. Jako otec od dvou dětí tu jsem spokojený, protože kriminalita je tu v podstatě nulová. Moje děti si mohou jít hrát ven a já se nemusím bát, ale přitom tady máme úplně všechno. Máme tu zájmové koníčky, máme tu školy" říká Martin Horský, místostarosta města Čáslav.

Pokud zastupitelstvo v červnu schválí odkup pozemku, bude potřeba ho zasíťovat, upravit komunikaci, osvětlení a mnoho dalších stavebních úprav.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu