• Načítám...
>

Zastupitelé řešili zdravotnictví

Zdravotnictví, to bylo jedno z hlavních témat červnového zastupitelstva. Řešilo se trestní oznámení, které kraj podal, ale také třeba financovaní zdravotnictví nebo odměny pro zdravotnický personál.

Reklama

Hlavním a nejvíce sledovaným tématem středočeského zastupitelstva byl nedostatek ochranných pomůcek na který v březnu, při propuknutí koronaviru, upozornila jedna ze středočeských záchranářek. Kraj kvůli tomu podal trestní oznámení za šíření poplašné zprávy.

"Bavíme se o nějaké situaci, která vznikla za nouzového stavu a díváme se na to optikou situace, která už je v tuto chvíli v klidu. Musím říct, že nemám nic osobního proti paní Brožové. Je mi líto, že ona se stává součástí jakýchsi půtek, možná politických půtek," komentuje hejtmanka, Jaroslava Pokorná Jermanová.

Pokud tady někomu vadil článek v novinách, máme tady tiskový zákon. Dá se to řešit tiskovým zákonem, zveřejněním omluvy a myslíme si, že trestní oznámení není ten správný prostředek," poznamenává zastupitel, Věslav Michalik. 

Podle vedení středočeské záchranky, ale ochranné pomůcky byly vždy k dispozici.

"Bylo jich tolik, aby si každý záchranář, na každém výjezdu, když uzná za vhodné, mohl si sáhnout pro jakýkoliv ochranný prostředek. Ať už respirátor, oblek, ústenku nebo rukavice. Když si vezmete, že za celou dobu jsme měli pouze dva pozitivně testované zdravotníky a ani u jednoho se neprokázalo, že by to chytil v práci, tak jsme byli úspěšní v té ochraně," komentuje, Martin Houdek vedoucí oddělení krizové připravenosti, ZZS SČK.

Zastupitelé napříč stranami se shodli na to, že je potřeba dát více peněz do zdravotnictví.

Z hlediska perspektivy je potřeba zajistit obnovu vozového parku, je potřeba zajistit co nejrychlejší přesun finančních prostředků na zmíněné a slíbené mimořádné odměny ze strany vlády, uzavírá zastupitel, Martin Kupka.

Peníze by měli být i na zvýšení platu zdravotnického personálu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu