• Načítám...
>

Pečky mají nové P+R parkoviště

Nové parkoviště P+R u nádraží v Pečkách je zkolaudované. Celá modernizace P+R parkoviště trvala půl roku. Nově poskytuje 77 parkovacích míst.

Reklama

Nové parkoviště P+R u nádraží v Pečkách je zkolaudované. Radnice jeho výstavbu chystala už od roku 2015.

"Když se to začalo připravovat, studie má 100 stran a analýza dopravy dalších 30, tak jsme požádali v roce 2017 o dotaci a o rok později jsme ji dostali. Začali jsme hledat zhotovitele a nebylo to snadné, nepodařilo se to na první pokus. Teprve před rokem jsme zhotovitele našli a v květnu jsme dostavěli," říká Alena Švejnohová, starostka Peček.

Protože jsou Pečky hlavním terminálem pro vlakovou dopravu do Prahy, je parkoviště velmi vytížené. Jeho kapacita je 77 parkovacích míst pro auta a 32 míst pro kola.

"Čekáme se zelení, kterou vysázíme na podzim. Máme k tomu dva důvody: 1. musíme připravit půdu a rostliny tak, aby nám tu připravit, aby neuschly, 2. čekáme, kde si řidiči vyšlapou cestičky, které vydláždíme, aby nám nechodili přes kytičky," říká Alena Švejnohová, starostka Peček.

Parkoviště by se do budoucna mohlo rozšířit. Přesné datum ale stanovené není.

"V tuto chvíli další část projektu nemáme. Doplácíme si náklady sami. Z nákladů 7,8 milionů korun jsme dostali 6 milionů dotaci a zbytek jsme doplatili. V době Korony to tu není ještě zaplněné, ale od září by to mělo znovu bobtnat. Je tu cesta v majetku města, tam budeme vymýšlet, jak parkoviště posuneme dál. Tato kapacita stačit nebude,"  říká Alena Švejnohová, starostka Peček.

Samotná stavba P+R parkoviště trvala půl roku. Další projekt na sebe nenechá dlouho čekat. V plánu je například lepší přístup přes kolejiště na druhou stranu města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu