• Načítám...
>

V Bohdanči závodili psi ve vodě

Skok do dálky nebo plavání na čas. To jsou disciplíny, které byly připravené v rámci závodů Vodní hrátky. Těch se zúčastnilo několik desítek psů spolu se svými majiteli.

Reklama

Více než dvě desítky psů se spolu se svými majiteli zúčastnily dalších závodů pod názvem Vodní hrátky. Ty se konaly ve středočeské obci Bohdaneč.

"Bude tam plavání, skákání, potápění a plavání na čas. To se plave mezi bójemi, které jsou od sebe 5 metrů a pejsek plave slalom. Počítá se kolik uplave za 5 minut bójí. Nejlepší skóre je 44 bójí," říká Petr Červinka, pořadatel závodu.

Soutěž byla určena pro psy bez rozdílu rasy či věku. Jediným rozhodujícím faktorem byla jejich výška, podle které byli zařazeni do jednotlivých kategorií.

"Mohou tu být všichni pejskové. Vybíráme podle kohoutkové výšky, ne podle věku. Plavou tu štěňata, která neskáčou. Mohou tu být pejsci od 6 - 8 měsíců. Ti plavou jen přes bazén a zpět a od 1 roku může pes závodit ve všech disciplínách, které tu jsou," říká Petr Červinka, pořadatel závodu.

Závodům předchází samozřejmě trénink. Ten zabere i několik hodin týdně.

"Prakticky mi to zabere veškerý volný čas mimo práci. Začali jsme už ve dvou měsících a trénink jsme přizpůsobili věku. Trénujeme každý den, minimálně jednou týdně jezdíme sem a někdy i víckrát. Když nejsme tu, tak trénujeme hodinu nebo dvě doma," říká Vendula Nováková, účastnice závodu.

Závody se v Bohdanči pořádají vždy čtyřikrát ročně a to již třetím rokem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu