• Načítám...
>

V Bezděkově už mají vodovod

V obci Bezděkov se podařilo dokončit výstavbu vodovodu. Místní obyvatelé už nemusí spoléhat na vysychající studny. Projekt se podařilo realizovat díky finanční podpoře Středočeského kraje.

Reklama

V obci Bezděkov byli místní obyvatelé zvyklí čerpat pitnou vodu z vlastních studní. Kvůli dlouhodobému suchu a nedostatku srážek v posledních letech však trpěli jejím nedostatkem. Vedení radnice tak muselo přistoupit k vybudování vodovodu.

"Do současné doby byla obec Bezděkov bez kvalitní pitné vody a některé studny byly i na suchu. Vymysleli jsme projekt zabezpečení občanů kvalitní pitnou vodou a první etapa byla v roce 2019 a realizace trvala 4 měsíce. Druhá etapa v roce 2020 trvala zhruba také čtyři měsíce," řekl Vladimír Vacek, starosta obce Loket - Bezděkov. 

Součástí vodovodní sítě měřící 2,5 kilometru je i přivaděč takzvaná AT stanice, která čerpá vodu z přehrady Želivka a pomocí tlaku zásobuje jednotlivé domácnosti.

"Vodovod je připojen s místní částí Všebořice, přes AT stanici jsme provedli rozvody po celé části obce Bezděkov. Celkové náklady byly na tu první etapu 3 340 000. Co se týká té druhé etapy těch rozvodů po obcích 3 105 000. Celkem jsme vytvořili hodnotu díla za 6 450 000," řekl Vladimír Vacek.

Projekt se podařilo realizovat díky významné finanční podpoře Středočeského kraje.

"Krajskému úřadu za to patří veliké díky, poskytl nám dotaci ve výši 4 000 000 korun," řekl Vladimír Vacek. 

"Kraj samozřejmě pomohl, protože kraj má za úkol i za cíl pomáhat smysluplným projektům," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje. 

Na rozvoj vodovodů a kanalizací obcí přispívá kraj finanční prostředky ve výši 150 až 200 milionů korun ročně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu