• Načítám...
>

Mnichovice zažívají velký rozvoj

Město Mnichovice, s necelými čtyři tisíci obyvateli, patří spíše k malým obcím. Přesto se jí v posledních letech daří úspěšně investovat do infrastruktury a rozvoje. Kromě nově zrekonstruované základní školy zde vyrostlo nové P+R parkoviště, a také cyklostezka. V nejbližší době se místní obyvatelé mohou těšit na opravu staré hasičské zbrojnice a navýšení kapacity školní jídelny.

Reklama

Mnichovice se nacházejí v okrese Praha-východ, jen 8 kilometrů od města Říčany. S necelými čtyřmi tisíci obyvateli patří spíše k malým městům. Těží, ale zároveň i doplácejí na těsnou blízkost s hlavním městem. Jako jedno z mála měst se však může pochlubit rozsáhlými investicemi do rozvoje infrastruktury. 

"Letos jsme se rozhodli investovat naprosto rekordně. Podařilo se nám získat i rekordní množství dotací. Takže máme rozpočet třeba 77 miliónů a investice na výdajové stránce jsme měli 192 miliónů korun. A ty investice jsou zhruba v řádech 150 miliónů korun opravdu z velké míry dotačně podpořeny," konstatovala Petra Pecková, starostka města Mnichovice.

Největší investicí je v současné době stavba vodovodu a kanalizace, která započala v září a měla by být dokončena v polovině října tohoto roku. 

"Kanalizace se staví pro celou oblast Myšlín. Pak je to stavba vodovodního přivaděče ze Želivky, který má podpořit dostatek vody pro město Mnichovice. A dále je to stavba rozvodu vodovodní sítě také na Myšlíně. Jsou to tři věci, které jsme se snažili zkoordinovat do jedné stavby, jednoho výkopu, jedné uzavírky silnice, a tak dále. To je opravdu velké. Asi v hodnotě 120 miliónů korun," upozornila Petra Pecková, starostka města Mnichovice.

Na konci léta se zde otevřelo i nové parkoviště P+R s kapacitou 37 míst ke stání, které se nachází v těsné blízkosti železniční zastávky. 

"Spolupracujeme se sousední obcí Mirošovice. Ta postavila také parkoviště ze stejné dotace. Takže jsme společně vytvořili asi dvě stovky parkovacích míst na trati Praha - Benešov," doplnila Petra Pecková, starostka města Mnichovice.

Vedení radnice taktéž plánuje postavit v areálu místní základní školy novou kuchyň a jídelnu, která bude bude mít kapacitu 1000 strávníků. Investice by se měla pohybovat kolem 100 miliónů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu