• Načítám...
>

Rakovničtí rozhodnou o budoucnosti haly

Co bude dále s jedinou, sportovní halou na Rakovnicku? Nechá ji město Rakovník opravit nebo postaví novou? Pomoci při rozhodování má analýza, kterou si objednalo vedení města. Občané mají nyní možnost se s ní blíže seznámit. Na základě podnětů veřejnosti vybere radnice nejlepší varianty.

Reklama

Sportovní hala je od loňského roku v majetku města Rakovník. Objekt je v havarijním stavu. V současné době se vedení rakovnické radnice rozhoduje, co bude se sportovní halou dále. Na stole je několik případných řešení. K tomu to účelu si město nechalo zhotovit analýzu investičních variant. 

"Zvažujeme dvě varianty, a to rozšíření stávající haly nebo stavba haly nové. Zase se nám ty varianty rozpadají na možnosti výstavby haly vedle té stávající nebo místo té stávající. A ještě jsme dali na zvážení projektantovi možnost stavby hal  takzvaně na zelené louce,"  popsala Jana Jirátková, vedoucí oddělení rozvoje města a investic.

S výsledky analýzy se mohou občané seznámit na webových stránkách města, prostřednictvím prezentace. Veřejnost má možnost se k jednotlivým návrhům vyjádřit. Na jejich základě vybere nejlepší varianty. 

"Chceme s návrhy seznámit veřejnost abychom znali názory našich občanů. Čemu by oni dali přednost. Tedy čemu veřejnost dává větší důraz. Jakému způsobu přestavby nebo výstavby nové haly, a tak podobně. Je tam několik variant, o kterých se budeme bavit. Poté to bude na vedení města, pro kterou z variant se rozhodne," konstatoval Luděk Štíbr, starosta města Rakovník.

"V tuto chvíli máme odhad projektanta na minimální variantu za sto deset milionů korun bez daně. Nejvyšší varianta se pohybuje okolo čtvrt miliardy korun," doplnila Jana Jirátková, vedoucí oddělení rozvoje města a investic.

Podle starosty Luďka Štíbra nezačne realizace dříve než za dva roky. Občané a jednotlivé kluby tak budou mít dostatek času se s jednotlivými variantami seznámit a zároveň se k nim vyjádřit. 

"Projekt výstavby nebo přestavby haly není otázka příštího roku. Je to otázka toho, připravit si nějakou variantu a pak zpracovávat projekt. A samozřejmě se snažit získat dotační peníze na případnou výstavbu nebo přestavbu. Není to  tedy o tom, že by projekt byl tak rychle zrealizován," dodal Luděk Štíbr, starosta města Rakovník.

V případě, že bude postavena druhá hala, vedení města počítá, že vyroste buď  v lokalitě Na Studánkách nebo Zátiší. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu