• Načítám...
>

Kraj stále přijímá žádosti o půjčku

Středočeský kraj i na podzim pomáhá malým živnostníkům přečkat krizi spojenou s koronavirem. Obnovil proto možnost zažádat si o bezúročnou půjčku i v rámci druhé covidové vlny. Ještě do konce října mohou zájemci zasílat žádosti o půjčky v maximální výši padesáti tisíc korun. Splácet budou moci začít až příští rok v létě.

Reklama

Ještě do konce října mají zájemci možnost zažádat si na krajském úřadu o bezúročnou půjčku. Ta má pomoci zejména menším živnostníkům přežít složitou situaci v důsledku koronavirové krize, kdy musela řada z nich zavřít své provozovny. Půjčky v maximální výši padesát tisíc korun mohou začít lidé splácet až příští rok v létě. 

"Je určena pro středočeské živnostníky, kteří nemají exekuci, nemají insolvenci a mají sídlo na území Středočeského kraje. O tuto půjčku je možné zažádat prostřednictvím webu. Je zapotřebí si připravit své IČO, telefonní kontakt, email, číslo bankovního spojení a zhruba během deseti minut je celá žádost o půjčku zadána," říká Gabriel Kovács, radní Středočeského kraje.  

Program na podporu živnostníků byl spuštěn během první vlny koronaviru na jaře tohoto roku. Kvůli podzimní druhé vlně byl obnoven. Zatím o tento způsob podpory požádalo zhruba pět tisíc středočeských živnostníků. Kraj si na krytí tohoto programu vzal výhodnou půjčku a počítá s možným vyplacením tří set až čtyř set milionů korun. 

"V tom je ten princip, to je ta největší přidaná hodnota, aby ti lidé, kteří se opravdu dostanou do nějakých existenčních problémů nečerpali vysoce úročené půjčky, které bohužel často končí nějakou exekucí nebo jinými lapáliemi," dodává Gabriel Kovács.  

Současní rada kraje bude funkční až do prvního ustavujícího krajského zastupitelstva. Proto budou všechny žádosti podané v řádném termínu ještě touto radou vypořádány. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu