• Načítám...
>

Jak pomoci kultuře a cestovnímu ruchu?

Kultura a cestovní ruch ve Středočeském kraji zažívají tvrdou krizi. Nová krajská koalice avizovala, že se bude připravovat na to, až pandemie koronaviru opadne a opět bude možné cestovat a navštěvovat kulturní akce. Kromě dostatek financí by mohla cestovnímu ruchu a kultuře pomoci také aplikace, která bude umět vymyslet návštěvníkům program na míru.

Reklama

Krize spojená s pandemií koronaviru tvrdě dopadla na kulturu a cestovní ruch v kraji. Nová krajská rada tedy bude mít za úkol tuto situaci řešit. V současnosti se mnoho dělat nedá. Jan Jakob, který bude mít rezort na starosti, se chce ale co nejdříve začít připravovat na to, až bude po krizi. 

"Já se budu snažit, abychom až ta koronavirová krize odejde, byli nachystaní a přilákali návštěvníky a turisty. Takže jsem připraven a rád bych navštívil všechny příspěvkové krajské organizace, samozřejmě i Středočeskou centrálu cestovního ruchu, abychom nastavili to fungovaní tak, abychom potom byli připraveni," říká Jan Jakob, kandidát na radního Středočeského kraje. 

Do budoucna je pak potřeba zajistit moderní služby, které budou moci využít jak čeští, tak i zahraniční turisté. Podle Jana Jakoba by mohla výrazně pomoci krajská turistická karta, tedy aplikace, která bude umět přizpůsobit návštěvu kraje potřebám návštěvníků. 

"Vybere těm návštěvníkům program přesně podle jejich představ. Doporučí jim, co mají navštívit, kde se mohou ubytovat a podobně. Podobný systém bych rád zavedl a v podstatě i centrála cestovního ruchu by mohla připravovat konkrétní balíčky pro konkrétní skupiny, ať už jsou to rodiny s dětmi nebo senioři," dodává Jan Jakob. 

Klíčové bude samozřejmě zajistit pro oblast kultury a cestovního ruchu dostatek finančních prostředků. Budoucí krajská koalice se už teď dohodla na tom, že půjde cestou postupného navyšování rozpočtu pro tato odvětví. V rámci lákání turistů ze zahraničí do regionu pak chce kraj spojit síly s Prahou.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu