• Načítám...
>

Kraj má novou jedenáctičlennou radu

Ustavující zastupitelstvo zvolilo nové vedení kraje. Kromě hejtmanky Petry Peckové byli zvoleni také tři náměstci hejtmanky a dalších sedm radních. Na místo předsedy kontrolního výboru byl zvolen Robert Bezděk, který jako nominant za opoziční hnutí ANO nahradil rezignující Jaroslavu Pokornou Jermanovou.

Reklama

Středočeští zastupitelé na svém ustavujícím jednání zvolili novou jedenáctičlennou radu kraje. Po čtyřech křeslech má hnutí STAN a ODS, Piráti obsadili dvě křesla a jedno křeslo získali spojenci. Náměstky nově zvolené hejtmanky jsou Martin Kupka (ODS), Věslav Michalik (STAN) a Jiří Snížek z Pirátů. Statutárním zástupcem hejtmanky je Martin Kupka, který bude mít v rámci rady na starosti dopravu.

"Středočeský kraj má na svých bedrech zdaleka nejrozsáhlejší síť silnic druhé a třetí třídy. Tedy zhruba 8625 kilometrů. Všechny ostatní kraje mají významně menší zátěž. A to jak co do délky, tak do zatížení a intenzity dopravy. Před námi je obrovský úkol zlepšit správu a údržbu silnic našeho kraje. Zkvalitnit jejich povrch tak, aby se lidé nemuseli bát jezdit po silnicích středočeského kraje druhé a třetí třídy," zdůraznil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Radním pro veřejnou dopravu bude Petr Borecký. Finance, dotace a inovace bude řídit předseda krajské organizace Starostů a nový náměstek hejtmanky Věslav Michalik, který oznámil, že příští rok se počítá s propadem příjmů kraje o 1,7 miliardy korun oproti roku 2019.

"Máme poměrně hodně rozestavěných akcí, rozběhnutých projektů, a to zejména těch, na kterých je nějaké dotační financování buď z evropských nebo národních zdrojů. To vytváří na sestavení rozpočtu ohromný tlak. Myslím si, že budeme schopni rozpočet sestavit tak, abychom žádnou akci nezastavili a všechny dokončili, ale bude to vyžadovat úspory," upozornil Věslav Michalik, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Vzdělání a sport povede Martin Vácha, taktéž ze STANu, radním pro investice a majetek se stal Libor Lesák z ODS, sociální věci bude mít na starosti Martin Hrabánek z ODS. Agendu zdravotnictví převezme Pavel Pavlík rovněž z ODS. Předsedou kontrolního výboru se stal Robert Bezděk z ANO, který nahradil původní nominantku Jaroslavu Pokornou Jermanovou, která po kritice ze stran koalice na nominaci rezignovala.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu