• Načítám...
>

Krajský majetek bude spadat pod jeden odbor

Středočeský kraj chystá novou koncepci správy svého majetku. Podle radního Libora Lesáka by měl veškerý majetek kraje spravovat odbor správy majetku a investic. Nové vedení Středočeského kraje si proto nechává zpracovat pasportizaci majetku.

Reklama

S novým vedením Středočeského kraje přichází nový přístup ke krajské správě. Odbor správy majetku a investic například plánuje změnu koncepce nakládání s majetkem. Podle radního Libora Lesáka by měl být sjednocen pod jeden odbor.

"V současné době tento odbor spravuje pouze zbytkový majetek. To je takový majetek, který žádný jiný odbor nepotřebuje například školství, sociálno nebo zdravotnictví. Ostatní si spravují jednotlivé odbory sami. Já si myslím, že by to mělo být pod jedním odborem, a proto chceme udělat novou koncepci spravování majetku. Na to potřebujeme udělat novou pasportizaci majetku, abychom zjistili v jakém stavu se aktuálně nachází. Aby ti, co majetek spravují, ať už to jsou odbory nebo příspěvkové organizace, plánovali opravy tak, aby to do budoucna kraj finančně nezahltilo," konstatoval Libor Lesák, radní Středočeského kraje.

Podle Libora Lesáka, nového šéfa odboru a místostarosty Kralup nad Vltavou, není krajský majetek v dobrém stavu. Je v něm mnoho zanedbaných budov a plánovaný rozpočet na příští rok zatím stěží pokryje jen jejich údržbu. Nová koncepce by tedy měla pomoci osvětlit, kam směřovat finance jako první. O novém přístupu ke správě majetku, ale ještě budou krajští radní jednat.  

"V současné době máme naplánovánu schůzku se všemi radními nad novou koncepcí majetku. Chci od nich slyšet, jak to vidí oni, jak se k tomu staví, jak by nám s tím chtěli pomoci a jestli jsou vlastně vůbec pro. Já si myslím, že ano, protože když už to bylo dáno v programovém prohlášení rady, tak na tom začneme od ledna pracovat," dodal  Libor Lesák, radní Středočeského kraje.

Středočeský kraj má ve svém majetku celkem 2 100 budov, které spravuje buď kraj nebo se o ně starají jeho příspěvkové organizace. Do investic tak bude vzhledem k finanční kondici kraje nutné zařazovat jen ty nejnutnější.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu