• Načítám...
>

Do systému PID se přidaly další části kraje

Od neděle budou do systému Pražské integrované dopravy zahrnuty oblasti Berounska, Hořovicka a Rožmitálska. Nově bude zavedeno 27 nových linek, 11 stávajících bude změněno a zrušeno bude 47 linek mimo systém PID. Jednotlivé linky budou mezi sebou provázány, dojde tak k plošnější a efektivnější obsluze území. Díky Tarifu Pražské integrované dopravy také cestující ušetří, a to zejména při pravidelném dojíždění.

Reklama

Berounsko, Hořovicko a Rožmitálsko. To jsou další 3 části Středočeského kraje, které se zařadily do systému Pražské integrované dopravy. 

"Integrace pro středočeské obyvatele znamená, že mohou v podstatě daleko jednodušeji používat veřejnou dopravu. Vy se na jednu jízdenku dostanete kamkoliv v rámci Středočeského kraje a je jedno, jestli autobusem, vlakem nebo metrem. Na jednu jízdenku můžete jet ze Středních Čech do Prahy po Středních Čechách, kam potřebujete," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje. 

"Většina lidí z Berouna a okolí jezdí do Prahy za prací, takže takováto doprava, která jim ulehčí dostat se do Prahy, je určitě přínosem," řekla Soňa Chalupová, starostka Berouna. 

Integrace přináší ale také několik změn v jízdních řádech. Zavedeno bude 27 nových linek, 11 stávajících bude změněno a zrušeno bude 47 linek mimo systém PID.

"Páteřní linkou v úseku Praha - Beroun, potažmo až do Zdic, bude linka 394, která přejede z dálnice do Berouna - až na zastávku Sídliště a bude jezdit z Nových Butovic. Dále jsou tu linky 380, ta bude prodloužena do Počapel a linka 384, která bude páteřní, trošku zastávkovější, ta bude sjíždět z dálnice v Loděnicích a pojede přes Beroun, Králův Dvůr, Zdice až do Hořovic," řekl Jakub Platil, projektant IDSK. 

"Na Rožmitálsku nedochází k žádné revoluci v jízdních řádech, my jsme tu stávající dopravu zaintegrovali do PID a ty jízdní řády jsme zoptimalizovali tak, aby fungovaly lépe návaznosti. Přímé spoje z Rožmitálska do Prahy jsou zachovány, jsou to tři spoje v pracovní dny ráno do Prahy a odpoledne zpět," řekl Matěj Sobota, projektant IDSK. 

Současné vedení Středočeského kraje hodlá v integraci pokračovat i v roce 2021, kdy by do systému PID měla být zařazena oblast Mladoboleslavska.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu