• Načítám...
>

Hejtmanka se setkala s velvyslanci

Středočeská hejtmanka během jednoho dne absolvovala hned několik jednání se zahraničními partnery. Nejdříve pomocí videokonference debatovala se zástupci takzvané Čtyřdohody a pak ve své kanceláři přivítala velvyslance Ukrajiny a Slovenska.

Reklama

Rušný den plný mezinárodních setkání. I tak vypadá program středočeské hejtmanky Petry Peckové. Ta nejdříve na videokonferenci diskutovala se zástupci takzvané Čtyřdohody, kam patří zástupci regionů z Německa, Francie a Polska.

"My jsme spolu se Středočeským inovačním centrem našim partnerům připravili a představili platformu Platinn, což je platforma pro středně velké podniky, které se mohou zabývat digitalizací a inovací," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje. 

Další setkání, tentokrát už osobní, bylo s ukrajinským velvyslancem. Hejtmanka se s ním bavila třeba o výměnných pobytech českých a ukrajinských dětí nebo o pomoci ukrajinským válečným veteránům.

"Oni by přijeli do České republiky, což by tedy hradila ukrajinská strana a my bychom se tedy o ně postarali z hlediska nějakého zdravotnického zajištění, například rehabilitační péče. Nabízí se třeba možnost využití nového rehabilitačního pavilonu v benešovské nemocnici," řekla Petra Pecková. 

Poslední setkání pak proběhlo se slovenským velvyslancem.

"Bavili jsme se o tom, jaká je úloha samosprávy a co bychom mohli udělat pro to, abychom se na československé úrovni poučili, co kdo dělá dobře, abychom posílili spolupráci a provázali československé vztahy přes tu lokální úroveň. To si myslím, že je ta nejlepší cesta," řekl Rastislav Káčer, velvyslanec Slovenské republiky v ČR.

V setkávání s diplomaty, v upevňování vztahů a tvoření mezinárodních projektů chce hejtmanka pokračovat i do budoucna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu