• Načítám...
>

Valeo bude v Milovicích dále investovat

Vedení Středočeského kraje podepsalo dlouhodobou smlouvu na pronájem milovického letiště se společností Valeo, která v místě testuje moderní technologie v automobilech. Smlouva zajišťuje pronájem areálu na dvacet let. Valeo plánuje v areálu letiště vystavět moderní budovu, která sjednotí jednotlivá vývojová pracoviště.

Reklama

Zástupci vedení kraje v čele s hejtmankou Petrou Peckovou se sešli v její kanceláři s vedením společnosti Valeo k podpisu smlouvy o dlouhodobém pronájmu areálu letiště v Milovicích. Po desetiletém sporu s firmou RP Mladá, který se podařilo kraji urovnat, se tak společnosti, která v místě testuje moderní technologie do automobilů, otevírá prostor k dalším investicím.

"V Milovicích byla stavební uzávěra a požádalo se o její odstranění. Tato dohoda to pouze uspíšila, takže tam připravujeme kolokaci všech investic, které jsme teď měli roztříštěné. Jsou tam v různých místech toho polygonu malé budovy nebo kontejnery a my to chceme spojit do jedné nové moderní budovy včetně laboratorního zázemí, zázemí pro zákazníky, zázemí pro naše univerzity, budeme tam mít prostory i pro kanceláře, ve kterých spolupracujeme třeba s univerzitou, kde pracujeme na společných projektech," řekl Leoš Dvořák, generální manažer R&D Center - Valeo. 

V současnosti je společnost připravena na podmínky NCAP 2022, což je nový systém nárazových testů a v poslední době výrazně investovala do zcela nových testovacích zařízení. V rámci spolupráce s krajem se firma zavázala v následujících letech investovat do areálu nejméně sto milionů korun.

"Já jsem moc ráda, že se nám podařilo ve velmi krátké době necelých tří měsíců od nástupu na hejtmanství udělat některé zásadní kroky a to je třeba uzavřít více než desetiletý spor se společností RP Mladá v areálu Milovic a současně v Milovicích uzavřít smlouvu se společností Valeo, která bude mít dalších 20 let pronájem těchto pozemků, kde bude dělat testování autonomních aut a do budoucna budeme rádi, když přivede do Milovic vědu a výzkum. Valeo je obrovská společnost a jsem ráda, že tři provozy Valea jsou ve Středočeském kraji," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje. 

Polygon v Milovicích je celosvětově jediným v rámci celé skupiny Valeo, kde odborníci mohou testovat nově zaváděné technologie ve vysokých rychlostech, což je podle vedení klíčové například pro testování asistenčních a autonomních systémů, které jsou určené pro jízdu na dálnicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu