• Načítám...
>

Kraj přidá školám sto milionů korun

Do středočeských krajských škol poputuje sto milionů korun. Ty má kraj k dispozici v rámci finančního vylepšení podoby letošního rozpočtu. Za peníze si školy nakoupí nové počítače, softwary, stroje potřebné pro výuku a podobně.

Reklama

Jak jsme informovali, do krajského rozpočtu nakonec přiteče více peněz, než se čekalo. Peníze navíc tedy poputují také do školství, mezi školy se rozdělí více než sto milionů korun. Většina financí poputuje na nové technické vybavení.

„Část peněz, těch větších, tedy zhruba devadesát pět milionů korun, půjde na vybavení těch škol. To znamená, půjdou na výpočetní techniku, konektivitu, servery, ale i různé stroje, 3D tiskárny, CNC stroje a podobné vybavení škol. Máme celý zásobník požadavků těch škol, takže postupně díky těm stům milionům korun to můžeme uskutečňovat,“ vysvětluje radní Středočeského kraje Milan Vácha.

Zbývajících pět milionů korun pak kraj využije na podporu vedení krajských škol a to v oblasti kvality vzdělávání. Kraj by chtěl školám pomáhat metodicky a snižovat byrokratické zatížení.

„Je to tak, že by byli pilotně na okres vybráni čtyři pracovníci, kteří by tam byli v terénu a pomáhali by konkrétním ředitelům, takže touto formou. Následně by fungovali také jako převodová páka směrem k ministerstvu školství, Národnímu pedagogickému institutu a České školní inspekci,“ dodává Milan Vácha.

Středočeský kraj je zřizovatelem 184 škol a školských zařízení. Dotační možnosti ze strany státu budou podle radního Milana Váchy omezené, proto je finanční řešení nutné také ze strany kraje. Ten rozdělí peníze podle toho, kde je finanční injekce nejnutnější.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu