• Načítám...
>

Kraj pomáhá firmám v inovaci a expanzi

Podnikatelé ve Středočeském kraji mohou využít odbornou pomoc, kterou nabízí Středočeské inovační centrum. V rámci něj mohou získat finanční podporu pro inovaci produktů nebo expanzi na trh. V programu je na podporu firem vyčleněno 12, 7 milionů korun.

Reklama

Středočeské inovační centrum spustilo začátkem dubna příjem žádostí o podporu v rámci programu INO:EX. Ten si klade za cíl podpořit podnikatelské záměry, vylepšit produkt a najít vhodná řešení, jak expandovat na trh. Soustředí se proto především na inovace a expanzi.

„Zjistili jsme, že má smysl se zaměřovat jenom na tyhle dvě části. To znamená samotná inovace nebo expanze na trhu. Tomu je přizpůsoben ten program, ve kterém máme dvanáct celých sedm milionů korun. V té části Expanduj mohou žádat o dvě stě tisíc korun, v té části Inovuj o pět set tisíc korun. Ten rozdíl je v tom, že už to není nutně spolupráce s nějakou vědecko - výzkumnou organizací,“ říká Věslav Michalik (STAN), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Podmínkou je, aby měla firma sídlo ve Středočeském kraji a nebo alespoň svou provozovnu, ve které pracuje více než padesát procent Středočechů z celkového počtu zaměstnanců. O program je zájem, v tuto chvíli už Středočeské inovační centrum eviduje jedenáct projektů, které žádají o pomoc.

„Nejvíce firem se nám do programu hlásí z řad menších firem do sto zaměstnanců, ať už z průmyslových oborů nebo ze služeb, se svými novými produkty, které chtějí dovyvinout a úspěšně je uvést na trh. V dnešní době se mění řada podmínek na trhu v souvislosti s covidem a se změnami, které obecně ve společnosti jsou. Takže řada firem se chystá k nějaké revizi svého podnikání,“ říká ředitel Středočeského inovačního centra, Pavel Jovanovič.

Středočeské inovační centrum k pomoci využívá síť zkušených odborníků z byznysu nebo z konzultační sféry. Firmy mají v průběhu programu možnost pravidelně s odborníky konzultovat a své produkty upravovat. Celý hodnotící proces firemního záměru trvá do jednoho měsíce, realizace pomoci je pak odvislá od toho, jak moc náročný daný projekt je.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu