• Načítám...
>

Středočeští zastupitelé podpořili obědy do škol

Krajští zastupitelé podpoří obědy do škol. Spolu s ostatními se tak bude moci ve školních jídelnách stravovat i 1340 dětí ze sociálně slabých rodin, které by si jinak tuto formu stravování nemohly dovolit. Kraj získá finanční prostředky z evropských peněz a ze státního rozpočtu. Celkem bude mít na podporu k dispozici 6, 79 milionů korun.

Reklama

Kraj opět podpoří program Obědy do škol. Děti, které jsou ze sociálně slabších rodin nebo v jiné problematické situaci se tak budou moci ve školních jídelnách stravovat s ostatními. Podpoře obědů pro školní rok 2021/2022 dali zelenou krajští zastupitelé na svém posledním zasedání.

„Pokračujeme v něčem, co je osvědčenou pomocí. Máme do toho zapojených sto osmdesát dva škol jako partnerských organizací. Považuji to za velmi přínosné, protože tady máme stovky dětí, které na ty obědy prostě nedosáhnou vzhledem k jejich rodinám a k jejich sociálnímu postavení,“ říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Věslav Michalik (STAN).

Konkrétně tak budou obědy zajištěny pro třináct set čtyřicet dětí ze sociálně slabých rodin ve věku od tří do patnácti let, které by si jinak školní stravování nemohly dovolit. Do projektu je zapojeno 188 mateřských a základních škol, včetně gymnázií a čtrnácti školních jídelen. Některé školy a jídelny zastřešují zapojení více škol najednou. Počet dětí, kterým je třeba pomoci, podle vedení kraje v souvislosti s pandemií covidu meziročně nestoupl.

„To číslo dramaticky neroste, takže z toho nemůžeme vyvozovat nějaký trend. Řekl bych, že je tady takové setrvalé procento domácností, které prostě ten problém mají,“ dodává náměstek hejtmanky, Věslav Michalik (STAN).

Obědy budou financovány z evropských peněz a ze státního rozpočtu, po zapojení do projektu tak kraj nebude obědy hradit přímo ze svého rozpočtu. Celkem bude mít kraj k dispozici z Operačního programu potravinové a materiální pomoci částku ve výši šest celých osm milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu