• Načítám...
>

Pandemie koronaviru nadále ustupuje

Pandemie nadále klesá také ve Středočeském kraji. Snižují se počty nakažených i hospitalizovaných v nemocnicích. Stabilizovaný je také počet výjezdů zdravotnické záchranné služby, která dokonce eviduje podprůměrný počet zásahů, než v době bez covidu.

Reklama

Pandemie koronaviru soustavně ustupuje i ve Středočeském kraji. Čísla dlouhodobě klesají a od posledního zasedání krajského krizového štábu před dvěma týdny, klesl počet nakažených o dalších třicet osm procent. V nemocnicích je pak s covidem hospitalizováno o čtyřicet osm procent méně pacientů.

„Když se podíváme na ty počty, jak nám to klesá, tak od posledního krizového štábu aktuální počet nemocných klesl o třicet osm procent. V současné době ti lidé, kteří jsou ve vážném stavu a jsou na jednotkách intenzivní péče, tak dnes je to zhruba sedmnáct procent té kapacity, která tam byla na jednotkách intenzivní péče v té nejhorší době,“ konkretizovala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

V kraji je momentálně sto čtyřicet lidí hospitalizovaných s covidem v nemocnicích, z toho je třicet sedm pacientů umístěno na jednotkách intenzivní péče. Zdravotnická zařízení se tak mohou vracet k běžnému fungování. Stabilizovaly se také výjezdy vozidel záchranné služby, které v časech největší vlny nákazy vyjížděly až k pěti stům případů denně.

„Dnes jsme mírně pod dlouhodobým průměrem, protože dlouhodobý průměr bez covidu je tři sta padesát výjezdů za den. My se pohybujeme někde mezi třemi sty až třemi sty pěti výjezdy denně. Co je velmi pozitivní informace je počet výjezdů k pozitivním nebo covidovým pacientům, který je v průměru šestnáct za den, což je necelých pět nebo zhruba pět procent ze všech výjezdů,“ upozornil Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Zvyšuje se také množství podaných dávek vakcín. Počet vyočkovaných dávek se ke konci týdne pohyboval na čísle 380 tisíc 563, zvyšuje se také počet očkovaných osob za den. Jen za poslední dva týdny bylo naočkováno přes devadesát čtyři tisíc lidí. V tuto chvíli je možné očkovat se na více než dvacítce míst rozmístěných po celém Středočeském kraji.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu