• Načítám...
>

Na Slapech je v létě k dispozici vodní záchranka

Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje upozorňuje návštěvníky vodní nádrže Slapy, že během letních měsíců se mohou v případě potřeby obracet na vodní záchranku. V oblasti bude operovat dvoučlenná posádka, která bude mít k dispozici vodní člun a také sanitní vůz. Lidé se na ni mohou obracet v podstatě s jakýmkoliv zdravotním problémem.

Reklama

Také letos bude během letních měsíců v rámci středočeské záchranky fungovat vodní záchranná služba. Konkrétně bude posádka operovat na vodní nádrži Slapy ve Ždáni. V nutných případech se tak budou moci lidé spolehnout na pomoc dvoučlenného týmu, který bude v místě k dispozici.

„Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje provozuje záchranářský člun na Slapech ve složení řidič člunu, tedy řidič záchranář plus zdravotnický záchranář. Poskytujeme přednemocniční neodkladnou péči jak na vodě, tak na suchu. Ten člun je doplněn vozidlem zdravotnické záchranné služby a hodláme v tom pokračovat i letošní sezónu. Než k tomu přistoupíme, byli bychom rádi, kdybychom tuto službu dostali do podvědomí rekreantů a obyvatel vyskytujících se v oblasti Slap, aby ta služba byla ještě více využívána a měla efekt pro naše pacienty," říká Pavel Rusý, ředitel ZZS Středočeského kraje.

Vedení zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje přistoupilo k provozu vodní záchranky kvůli nárůstu počtu obyvatel v této lokalitě a to zejména během letních měsíců a dovolených. Po vodě se záchranáři dostanou k potřebným mnohem rychleji, než kdyby museli sanitkou objíždět rozsáhlé vodní plochy po silnici. Na službu se mohou lidé obracet v podstatě s jakýmkoliv problémem.

„V jakýchkoli případech. Zhoršení zdravotního stavu, náhlého ohrožení života, zdravotního problému. Zdravotnické operační středisko vyhodnotí, jak tu výzvu bude realizovat a za nás ať lidi, pokud budou mít jakýkoliv problém, volají a my jim rádi pomůžeme," dodává Pavel Rusý.

Nový ředitel středočeské záchranky Pavel Rusý by rád před letošním začátkem sezóny navázal kontakt také s dalšími dobrovolnickými organizacemi, jako je například červený kříž, aby společně projednali, jak mohou jednotlivé složky efektivně pracovat ve vzájemné součinnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu