• Načítám...
>

V kraji podali více než 550 tisíc dávek všech vakcín

Očkování ve Středočeském kraji už jede naplno. S nedělním večerem už bylo v kraji podáno více než pět set padesát tři tisíc dávek všech typů vakcín. Tento týden má začít dodávka většího množství vakcíny od společnosti Pfizer, tu bude kraj distribuovat výhradně do velkokapacitních očkovacích center.

Reklama

Očkování ve Středočeském kraji už nabralo na obrátkách. Minulý týden vedení kraje informovalo o pětisté dávce, která byla v očkovacích centrech naočkována. Z kraje tohoto týdne se už číslo vyočkovaných dávek pohybovalo na pěti stech padesáti třech tisících.

„Z toho je sto padesát dva tisíc osob s už dokončeným očkováním a cirka čtyři sta čtyři tisíc osob je alespoň s jednou dávkou. Takže postupujeme, troufnu si říct, téměř mílovými kroky. Ještě máme rezervu v kapacitách našich očkovacích míst a v podstatě od tohoto týdne by měla přijít dodávka vyšší, ve výši padesáti sedmi krabic od firmy Pfizer. Takže jsme nažhaveni a můžeme očkovat a jsme připraveni na kategorie, které se otvírají,“ říká Pavel Pavlík (ODS), radní Středočeského kraje.

Více než tři sta tisíc dávek už bylo podáno v rámci vakcíny od společnosti Pfizer, následuje Moderna, AstraZeneca a asi jen čtyři tisíce dávek obstarala společnost Johnson and Johnson. S vakcínou od společnosti Pfizer kraj nově počítá výhradně ve velkokapacitních místech.

„Doočkováváme druhé dávky Moderny a doočkováváme druhé dávky AstraZenecy. To jsou ty dávky, které byly podány ještě před zapojením praktických lékařů. Měli bychom tuto druhou dávku AstryZenecy dokončit během cirka asi deseti dnů. Možná s jednou výjimkou, ale ve většině očkovacích centrech do deseti dnů. Moderna tak, jak nabíhá ten šesti týdenní interval mezi první a druhou dávkou, ale už veškeré dodávky, které nyní směřují do kraje, jak AstryZenecy od příštího týdne, tak Moderny už od minulého týdne, jsou primárně určeny pro praktické lékaře,“ říká Pavel Pavlík (ODS).

V tuto chvíli se mohou lidé v kraji očkovat ve dvaadvaceti očkovacích centrech. Od dvacátého šestého května už se mohou k očkování registrovat také osoby starší třiceti let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu