• Načítám...
>

Ceny hejtmanky jsou vyhlášeny i letos

Ceny hejtmanky Středočeského kraje jsou vyhlášeny i letos. Lidé tak mohou nominovat osobnosti, o kterých jsou přesvědčeni, že se jakkoli zasloužili o blaho Středočeského kraje a jeho obyvatel. Vedení kraje by do budoucna rádo zvýšilo atraktivitu soutěže. Lidé mohou své kandidáty hlásit až do konce října letošního roku.

Reklama

Také letos vedení kraje vyhlásilo Ceny hejtmanky Středočeského kraje. Chce tak poděkovat a ocenit osobnosti, které svým činem, prací, myšlenkami a podobně, ovlivnili život ve Středočeském kraji. Zároveň by si vedení kraje do budoucna přálo, aby ceny hejtmanky získaly větší prestiž, než jaké se těšily doposud.

„Těch nominovaných nebo přihlášených nebývalo velké množství. A co mě velmi mrzí, že třeba v minulosti si někteří ti ocenění tu cenu ani nepřevzali. Je to cena opravdu pro ně a není to žádná prezentace hejtmanky, ale je to poděkování lidem, kteří udělali v životě něco významného, a kteří si to poděkování zaslouží,“ zdůraznila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Kandidáti na udělení Ceny hejtmanky musí být s krajem spjati tak, že se v něm narodili a žijí v něm. Nebo je s krajem pojí jejich působení, činnost nebo dílo. Ceny pak vedení kraje udělí v oblasti sportu, kultury, podnikatelské oblasti, práce ve veřejném sektoru, vzdělání, vědy a výzkumu, a také za hrdinský čin a společenskou odpovědnost.

„Vyzývám každého, kdo má pocit, že má ve svém okolí osobu, která se zasloužila o něco významného ve středních Čechách. Která je spjata se středními Čechami nebo třeba zachránila někomu život ve Středočeském kraji. Nebo kdo dělá prostě dobře svoji práci a vůbec to nemusí být někdo známý, ale někdo, kdo opravdu pro ostatní něco dělá, tak aby takového člověka nominovali," popsala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Zájemci mohou své kandidáty navrhovat elektronicky nebo poštou, a to až do třicátého října. Ze všech nominovaných budou moci lidé elektronicky hlasovat pro své favority. Tomu s největším počtem hlasů kraj předá Cenu veřejnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu