• Načítám...
>

Koncert pomohl obnově kostela

Ve středočeských Řitonicích se konal benefiční koncert na obnovu místního kostela. Na pódiu zazpívali Ondřej Ruml, operní pěvkyně Dagmar Pecková nebo Ondřej Brzobohatý. Akce se konala pod záštitou středočeské hejtmanky Petry Peckové.

Reklama

Ve středočeských Řitonicích se konal benefiční koncert na obnovu místního kostela. Akci uspořádal Nadační fond kostela sv. Štěpána v Řitonicích, který založil zpěvák Ondřej Ruml.

"Dělám to proto, že v tom kostele jsem pokřtěný. Asi ve dvou letech mě tam pokřtili a já jsem asi před dvěma lety tady pokřtil svoji dceru. A vlastně moje rodina pochází z této vesnice, z Řitonic. Přijde mi to jako dobrý nápad, vzdát hold našim předkům, kteří postavili tento kostel, a kteří se o to starali. Myslím si, že by to byla ostuda, kdybychom to nedělali, kdybychom to nechávali být a svalovali odpovědnost na druhé," vysvětil Ondřej Ruml, zpěvák.

Na pódiu vystoupili, mimo Ondřeje Rumla, také operní pěvkyně Dagmar Pecková nebo Ondřej Brzobohatý. Akce se konala pod záštitou středočeské hejtmanky Petry Peckové.

"Je tady plno, na tom charitativním koncertu, a já z toho mám obrovskou radost, protože to co dělá Ondřej Ruml s lidmi kolem sebe, to je úctyhodné. To je taková ta nejpozitivnější esence toho, co dokáže dobrého vytvořit občanská společnost. Nečekat na to, jestli se něco změní, jestli někdo něco udělá za mě, ale jít a snažit se něco zachránit a změnit sám. Takže kéž by to vyšlo, kéž by se peníze na rekonstrukci toho kostela našly, a kéž by ten kostel byl opravdu znovu ve své původní kráse," konstaovala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Kromě hudebního vystoupení čekalo na návštěvníky, kteří dorazili na prostranství u kostela, také několik stánků. Ať už s pivem, občerstvením, tak i možností zakoupit dárky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu