• Načítám...
>

Kraj rozdělí školám více než 76 miliónů na inovace

Středočeské krajské střední školy zmodernizují své vybavení pro výuku. Pomůže jim v tom Středočeský kraj, který na inovace pro vyučování rozdělil více než 76 miliónů korun. Celkem poputuje do modernizace výukových metod ve školství zhruba sto miliónů korun. Školy si za peníze zmodernizují učebny, nakoupí softwary nebo 3D tiskárny.

Reklama

Kraj posílí inovace v metodách výuky na středních školách a učilištích. Pomoci by měly finance, které poputují na modernizaci školního vybavení a pomůcek. Uvolnění první části financí schválila krajská rada na svém zasedání. Na inovativní prvky do škol půjde více než sedmdesát šest miliónů korun. Peníze budou použity podle toho, co dané školy potřebují s ohledem a jejich zaměření.

„Každá škola má tu inovaci někde jinde. V zemědělských školách to budou projekty, které slouží primárně zemědělství. Máme připraveny projekty na jazykovou výuku, polytechniku, vybavení strojní, svářecí, a tak dále,“ konstatoval Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Školy předložily celkem 73 návrhů a podpořeno bylo devadesát procent z nich. Zájem byl především o modernizaci odborných učeben, například multimediálních nebo jazykových, vybudování venkovních učeben. Nebo školy předkládaly žádosti o nákup nových softwarů a 3D tiskáren. Nakoupí se ale také robotické stavebnice nebo vybavení do specializovaných laboratoří. Například chemických nebo přírodovědných .

„Některé projekty jsou ty, které jsou podpořeny z Evropské unie. Něco platí Středočeský kraj sám, přímo ze svých zdrojů a my víme, z dlouhodobých požadavků našich ředitelů, co bychom chtěli a co bychom měli realizovat tak, abychom tu kvalitu posouvali,“ upozornil Milan Vácha, radní Středočeského kraje. 

Celkem kraj, na podporu inovací, vyčlenil sto miliónů korun. První část financí rozdělí mezi šedesát jedna krajských škol. Mezi školami, které o finanční prostředky požádaly, jsou například Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Gymnázium Joachima Barranda v Berouně nebo Střední škola designu Lysá nad Labem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu