• Načítám...
>

Hejtmanka přivítala děti ve školách

První školní den vyrazila středočeská hejtmanka hned do několika škol. Během svých návštěv pozdravila nejen učitele, ale i žáky. Ti museli před zahájením vyučování absolvovat testování na nemoc Covid-19.

Reklama

První školní den vyrazila středočeská hejtmanka hned do několika škol v kraji. Jednou z nich byla i soukromá mateřská a základné škola v Říčanech.

"Já mám během dneška možnost poznat těch škol několik a různého směru a různého typu. Samozřejmě Magic Hill je soukromá škola, která má trošku jinou filozofii a trochu jiné možnosti. Je neuvěřitelné, co tahle škola dokázala, jakým způsobem spojuje jak ten kolektiv pedagogický, tak i ty děti a jakým způsobem je formuje a tmelí."

"Děti od prakticky předškolního věku, protože tu máme i mateřskou školu, u nás absolvují vzdělání podle vlastního vzdělávacího programu, samozřejmě v souladu s rámcovým programem. Ale my jsme si vytyčili trošku jakoby konkrétnější priority a to je nějaká tematická výuka, projektová výuka, bezpečné prostředí. Učíme dvojjazyčně od 1. třídy, máme tady spoustu věcí, které ty děti by si z té školy měly odnést."

Během své návštěvy hejtmanka Petra Pecková pozdravila nejen učitele, ale také žáky a studenty, kterým popřála úspěšný vstup do nového školního roku.

"Já jim přeju, ať se všem dětem ve škole líbí. Ať jim přijde každé to ranní vstávání smysluplné, ať se do té školy těší nejenom na kamarády, ale také na svoje učitele. A ať i každý den se učitelé probouzejí s pocitem, že jejich práce má smysl a že se na ni těší, protože pak to bude mít výsledky."

Podobně jako v loňském roce museli i letos před zahájením vyučování děti i zaměstnanci škol absolvovat test na nemoc covid-19.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu