• Načítám...
>

Poliklinika v Benátkách srovnala krok s dobou

V Benátkách nad Jizerou otevřeli zrekonstruovanou polikliniku. Práce byly dokončeny v rekordním čase a posunuly toto zdravotnické zařízení do jednadvacátého století.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky byl zahájen provoz zrekonstruované polikliniky v Benátkách nad Jizerou. Ta po obnově volala již dlouho. Nakonec paradoxně pomohl covid.

"Covidová doba ukázala, že dojíždět za zdravotní péčí, třeba i z Benátek do Mladé Boleslavi, je komplikace. Prostě někdy vám to nevyjde. Takže je dobré, když ta péče může přijít za vámi. No a samozřejmě tato budova polikliniky, ta už měla něco za sebou. Takže už se prostě čekalo jen na ten impuls. A ten impuls právě přišel s tím covidem. Takže jsme začali intenzivně pracovat na rekonstrukci a na těch plánech, v tom covidovém období. Ta rekonstrukce trvala červen plus letní měsíce. Dneska máte září a otevíráme. To znamená čtyři měsíce," vysvětlil Karel Bendl, starosta Benátek nad Jizerou.

"Pro mě je důležitým aspektem to, že se poliklinika v Benátkách nad Jizerou přiblížila medicíně 21. století. Já jsem říkal, když jsem nastupoval do funkce, že pro mě je důležitá péče o pacienty a prostředí pro pacienty, ale i prostředí pro personál. A tak, jak jsem si prohlédl tuto rekonstrukci, tak to přesně splňuje ty moje představy, které by měly být v současné době pro medicínskou péči," konstatoval Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Kromě ordinací soukromých lékařů mohou pacienti, stejně jako v minulosti, využívat i praxe odborných lékařů z Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi.

"My jsme strašně rádi, že město se k té rekonstrukci dostalo, že ji uhradilo. Pomohlo nám velmi také v tom, že schválilo zastupitelstvo města Benátek dar, ze kterého jsme uhradili nákup nového rentgenu," zdůraznil Ladislav Řípa, ředitel Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi.

"Když už jsme byli v tom, už jsme to měli tady rozkopané a ty kabely byly všechny obnažené a vyměňovaly se, no tak jsme hledali možnost výměny toho rentgenu, který je vlastně dost podstatnou součástí každé polikliniky. Klaudiánova nemocnice spadá pod Středočeský kraj a finanční prostředky prostě nepadají z nebe. Takže jsme jako město přijali usnesení zastupitelstva, že darujeme tu částku na rentgen Klaudiánově nemocnici, a ta ten rentgen pořídí a umístí v prostorách této polikliniky," připomněl Karel Bendl, starosta Benátek nad Jizerou.

"Takže pacienti v Benátkách budou mít nový, zobrazovací přístroj, kvalitní obrázky. Rozšiřujeme tady dokonce o jeden den právě ortopedickou ambulanci společně s chirurgickou. Ostatní obory se snažíme udržet, přes tu těžkou dobu, v tom rozsahu, tak jak byli Benátčané zvyklí," doplnil Ladislav Řípa, ředitel Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi.

Nepočítáme-li náklady na novou zobrazovací techniku, tak rekonstrukce polikliniky vyšla město na šestnáct miliónů korun. Další prostředky si samozřejmě vyžádaly i potřebné projekty a plány.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu