• Načítám...
>

Most v Měšicích byl po třech letech konečně otevřen

Po dlouhých letech čekání se obyvatelé středočeských Měšic konečně dočkali. Otevřel se jim nový most přes železniční trať. Na slavnostní otevření dorazilo i vedení kraje, i když dost netradičně. Na dvou kolech.

Reklama

Tradiční střihání pásky bylo tentokrát při otevírání mostu v Měšicích nahrazeno netradičně. Projížďkou na koloběžce. 

„Tak jsme se rozhodli provést zátěžovou zkoušku mostu na nejlehčím dopravním prostředku a zahájit trochu neformálně provoz na novém mostě přes železnici v Měšicích. Středočeský kraj za tu stavbu zaplatil díky velké pomoci Státního fondu dopravní infrastruktury 98 milionů korun. Stavba trvala rok s tím, že se dokonce dařilo pracovat i v zimních měsících, takže to byl opravdu nejkratší možný čas, za jaký bylo možné tu stavbu zvládnout. Co je důležité, je to stavba provedená velmi kvalitně a zároveň ve spolupráci s obcí je dokonce dotažené i napojení pro chodce tak, aby ten most i v tomto směru sloužil opravdu dobře," řekl Martin Kupka, náměstek hejtmanky. 

Nový most nahradil ten starý, který kvůli svému špatnému stavu musel být uzavřen. Náhrady se místní občané dočkali až po třech letech. Dva roky starý most čekal na demolici a dalších 12 měsíců trvala stavba mostu nového.

„Musím říct, že jsem se strašně těšil na ten okamžik dneska, kdy se otevřel nový most. Konečně nám to zase trošku zpříjemní ten život, který nám přes tři roky ztrpčovala ta zhuštěná doprava přes centrum Měšic," řekl Karel Buriánek, obyvatel Měšic. 

Tuto slavnostní událost si nenechala ujít ani hejtmanka Petra Pecková.

"Mě zaujalo, že vy jste si nastudovala kolik přesně ten most má. Tak kolik?"

 „Já jsem si to nenastudovala, já jsem si to včera přeměřila měřícím pásmem. Má 472 metrů a 542 centimetrů ale to není délka toho mostu, to je délka celého opraveného úseku opravené komunikace včetně toho mostu. Takže vlastně délka krajské investice, která byla 98 milionů korun," řekla hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková. 

Nový most ocení nejen obyvatelé Měšic, ale také řidiči ze sousedních Líbeznic a i všichni ostatní, kteří touto důležitou komunikací budou projíždět.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu