• Načítám...
>

Adventní market v Kutné Hoře ukázal české designéry

To nejlepší z dílen českých designérů opět ukázal adventní market v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře. Po roční pauze se vrátil s bohatým programem a také s neobvyklými kousky.

Reklama

Stylové oblečení, vánoční dekorace či bytové doplňky. To všechno si mohli nakoupit návštěvníci letošního adventního marketu. 

„Designový program se k nám prostě hodí, protože máme u nás galerii, která se věnuje designu a máme tady desítku designérů. Plánovali jsme jich před týdnem ještě asi 35. Trošku jsme to osekali. Nejenom, že se teda věnujeme designu, ale máme dnešní program složený tak, že jsou komentované prohlídky, jsou doprovodné programy, to co ke galerii GASK patří," řekla Jana Šorfová, ředitelka Galerie Středočeského kraje.

Oči nakupujících se mohly kochat pohledem třeba na krásné šperky a také si návštěvníci mohli nakoupit vánoční dárky.

„Najdeme tady porcelán, užitý porcelán, třeba TV design nebo Tyformy. Dále je tady oblečení většinou teda pro dámy Košilela, nebo Mayda a Soolista," řekla Veronika Marešová, kurátorka Galerie Středočeského kraje.

Významnými umělci se to na trhu jenom hemžilo. Každý stánek opravdu přitahoval pozornost kolemjdoucích. 

„Snažili jsme se vybrat vlastně ty nejzajímavější designéry s kterými dlouhodobě spolupracujeme v našem Design shopu. Jsou to lidé, kteří jsou známí nejen tím, že my s nimi spolupracujeme, ale samozřejmě vystavují na Designbloku. Také některé jsme tam objevili. Nebo také na design marketech," řekla Veronika Marešová. 

Pokud jste výlet na market nestihli, do Galerie Středočeského kraje se můžete vydat i jindy a vychutnat si atmosféru jedinečné budovy bývalé Jezuitské koleje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu