• Načítám...
>

Kraj pokračuje v projektu Senior Pas

Středočeský kraj má zájem o pokračování projektu Senior Pas. Jeho cílem je poskytování a provozování jednotného systému slev a služeb pro seniory, respektive osoby 55+. Nutnou podmínkou pro pokračování projektu Senior Pas je vypsání nové veřejné zakázky.

Reklama

Středočeský kraj má zájem o pokračování projektu Senior Pas. Ten přináší systém slev a výhod v rámci nákupu zboží, využívání služeb nebo účasti na nejrůznějších akcích v rámci celé České republiky.

"Senior Pas je celorepublikový projekt, který neskýtá jenom slevové kupóny nebo slevové výhody, ale také má za úkol aktivizovat seniory a také pomoci s jejich vzděláváním. My jsme ten projekt vyhodnotili, protože končila jeho platnost a rozhodli jsme se v něm pokračovat," říká radní Středočeského kraje, Martin Hrabánek.

Jedním z důvodů pro pokračování byl stále narůstající počet středočeský seniorů, kteří tuto službu využívají. Těch je aktuálně více než dva tisíce čtyři sta. Pro srovnání, před rokem to bylo přibližně o tisíc seniorů méně.

"Také je do něj zapojené velké množství organizací, které poskytují slevy nebo pomáhají s některými činnostmi. Tam jsme se dostali v roce 2021 k počtu sto šedesát jedna zapojených organizací. Nejenom, že senioři mají šanci získávat slevy u těch poskytovatelů, ale také je s tím spojena celá řada dalších doprovodných akcí," říká radní Středočeského kraje, Martin Hrabánek.

Jedná se například o nejrůznější výlety či sportovní dny. Projekt Senior Pas ale myslí i na ty, kteří jsou aktivní v online prostoru.

"Konaly se například různé semináře, které byly zaměřené na bezpečnost seniorů, protože to je zrovna cílová skupina, která bývá občas zneužívaná. Takže například tyto semináře nebo tvorba rodokmenů, další zajímavé aktivity, které se v rámci tohoto celého projektu konají," říká radní Středočeského kraje, Martin Hrabánek.

Senior Pas může získat každý, kdo je starší pětapadesáti let. Zapojení do projektu je bezplatné a karta Senior Pas má časově neomezenou platnost. Veškeré informace zjistíte na webu seniorpasy.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu