• Načítám...
>

Středočeská záchranka má novou výjezdovou stanici

Středočeská záchranka má další výjezdové stanoviště. Nachází se v Kostelci nad Černými Lesy a na jeho slavnostním uvedení do provozu nechyběl ani náš štáb.

Reklama

Středočeská záchranka má nově k dispozici výjezdovou stanici v Kostelci nad Černými Lesy. Jedná se o první stanici otevřenou v roce 2021. Právě v tomto roce se kraj zaměřil převážně na rekonstrukci některých stávajících stanovišť.

"Teď momentálně jsme na tom tak, že připravujeme projekty, o kterých jsme mluvili v červnu, to znamená jedno nové a dvě obrovské rekonstrukce. Nezůstáváme stát na místě, připravujeme další projekty. V příštím roce začínáme rozkreslovat další stanoviště. Je to o tom, co jsme říkali na začátku, chceme aby i středočeská záchranka pracovala v prostředí, které odpovídá 21. století," říká radní Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

Stanoviště je mimo jiné vybaveno takzvaným záložním elektrickým okruhem. Což znamená, že v případě výpadku elektrické energie lze celý objekt připojit k náhradnímu zdroji. Díky tomu může po nezbytně dlouhou dobu zůstat v provozu nabíjení sanitky, elektrické ovládání vrat či počítače.

"Stavba byla započatá koncem roku 2020 projektem Design and Build. To znamená, ten kdo projektoval i stavěl. Je to modulární typ stavby, stavba se skládá z osmi kontejnerů plus ocelové konstrukce garáže. Ta stavba respektuje veškeré nároky provozní a legislativní a dopřává našim zaměstnancům moderní a důstojné zázemí. To je jedna z věcí, kterou jim můžeme dopřát a oni to zase ocení a jsou rádi, že jsou v novém," dodává ředitel ZZS Středočeského kraje, Pavel Rusý.

Středočeský kraj hodlá v rekonstrukcích či budování výjezdových stanovišť pokračovat také v roce 2022, kdy je v plánu například rekonstrukce stanoviště v Benešově či jeho úplně nová výstavba v Říčanech a Brandýsem nad Labem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu