• Načítám...
>

V Novém Strašecí vybírali nejlepší velikonoční beránky

V Novém Strašecí vybírali nejhezčího a nejchutnějšího velikonočního beránka. V rámci dvou kategorií se mohli zúčastnit děti i dospělí. A rozhodně bylo z čeho vybírat.

Reklama

V Muzeu Nové Strašecí se konalo velké kulinářské soupeření o nejhezčího a nejchutnějšího velikonočního beránka. Akce se mohl zúčastnit každý, kdo rád peče, ale i ti, kteří raději ochutnávají.

"Je to tradiční akce, dostáváme na ni i finanční příspěvek od města Nové Strašecí a od Středočeského kraje. A jsme velice rádi, když přijdou návštěvníci, přinesou nám své beránky, ale i když se přijdou jenom podívat a ochutnat. Letošní ročník je už desátý, dva roky jsme kvůli covidu nemohli tuto akci zorganizovat. Natočili jsme aspoň pečení beránka online, takže mohli aspoň návštěvníci vidět pečení online. Letos se nám sešlo 9 beránků, je to trošku menší účast než obvykle, ale i tak jsme za ně rádi," říká Barbora Honzíková, vedoucí Muzea Nové Strašecí.

Utkat se mohli soutěžící ve dvou kategoriích, v dětské kategorii do 18 let a v kategorii pro dospělé a mladé adepty oboru cukrář. Beránky hodnotila odborná porota vybraná z místních osobností a rozhodnout o vítězích nebylo snadné.

"Pro mě je to úplně nová zkušenost, já jsem zde poprvé na této akci, takže nemohu srovnávat. Jsem samozřejmě velmi spokojený, protože pro mě je to takové hezké odlehčení velikonočních dnů, takže jsem s velikou radostí přijal pozvání do poroty na tuto akci," dodává Martin Janata, farář Římskokatolické farnosti Nové Strašecí.

V rámci programu čekalo návštěvníky i vystoupení žáků základních uměleckých škol. Po vyhodnocení poroty byli následně soutěžní beránci naporcováni a všichni zúčastnění měli možnost ochutnávat a výběr poroty sami zhodnotit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu