• Načítám...
>

Vedení Středočeského kraje navštívilo Rakovnicko

Cílem dalšího výjezdu hejtmanky a radních Středočeského kraje bylo Rakovnicko. Kvůli covidovým restrikcím byli nuceni svůj výjezd přesunout z loňského podzimu na začátek května. Jako již tradičně je čekal nabitý program, navštívili nejen kamenolom, ale také rakovnickou střední školu i jednu z největších tamních továren.

Reklama

Začátkem května se nejen hejtmanka, ale celá středočeská rada vydala na výjezd na Rakovnicko. První zastávka byl kamenolom Brant, kde se účastníci dozvěděli třeba informace o postupu těžby a seznámili se s celým prostředím kamenolomu. 

„Já vlastně ve své praxi starostky jsem dost tyhle služby používala, protože jsme neustále řešili, jestli se může pokládat asfaltový povrch, jestli zrovna jede obalovna. Neustále jsem na některých silnicích dělala odvrty. Je to na místě, které je vhodné pro tuto činnost. Byli tady i starostové okolních obcí, kteří si pochvalovali spolupráci s firmou Froněk. Jsem ráda, že máme takové firmy v našem kraji,” řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

„Paní hejtmanka se zajímala vyloženě velmi intenzivně a bylo vidět, že i technické věci ji zajímají,” řekl Robert Suchánek, jednatel společnosti Froněk.

Další zastavení rady bylo ve Střední průmyslové škole Emila Kolbena. Mezi řešená témata patřila atraktivnost nabízených oborů i počty přihlášených studentů.

„Škola je naplněna, pan ředitel avizoval, že nejspíš bude na sto procent od září naplněna. Mají aktuálně velice dobré softwarové vybavení na projekční práce, mají 3D tiskárny, automatizaci, robotizaci, takže opravdu jdou trendy průmyslu čtyři nula a je radost vidět, co všechno tu mají,” řekl Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Následně se hejtmanka i s celou radou přesunuli sem do jedné z největších výrobních hal na Rakovnicku. 

„My jako kraj bychom chtěli co nejlepší pracovní místa pro Středočechy. Tento region a konkrétně město Rakovník se pomalu vylidňuje, takže je velmi důležité, aby se tady tento zaměstnavatel rozvíjel, udržel a jsem rád, že plánují rozvojové projekty,” řekl Jiří Snížek, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

„Je to hodně slibující do budoucna, co se týká podpory rozvoje industriální zóny, tak samozřejmě veřejných komunikací, které je potřeba sem dotáhnout,” řekl Jakub Drahorád, generální ředitel, Valeo.

Poté následovalo setkání starostů, na kterém nechybělo vedení Rakovníka. Tamní starosta navíc po celý den krajský výjezd po městě a jeho okolí prováděl. 

„Měli jsme možnost i ukázat, jak to tady na Rakovnicku vypadá a paní hejtmanka se seznámila s celou situací, navštívila zajímavá místa, takže já doufám, že to bude přínos i pro ní a samozřejmě je tady prostor na nějaká další jednání s krajem o potřebách Rakovníka a rakovnického okresu,” řekl Luděk Štíbr, starosta města Rakovník.

Nakonec nechyběla tradiční debata s občany. Ty v současnosti nejvíce trápí chybějící okruh kolem města. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu