• Načítám...
>

Kraj podpoří paliativní péči šesti miliony korun

Celkem 6 milionů korun letos vyhradil Středočeský kraj na dotace ze Středočeského Humanitárního fondu v rámci tematického zadání Zdravotnictví. S návrhem na rozdělení se dnes seznámili krajští radní, kteří žádosti podpořili. Konečné slovo bude mít zastupitelstvo.

Reklama

Zastupitelé Středočeského kraje rozhodli o rozdělení dotací ze Středočeského Humanitárního fondu. Celkem se jedná o částku ve výši šest milionů korun.

"Oproti loňskému roku se nám podařilo zdvojnásobit částku, jsme na 6 milionech korun. Já jsem velmi rád, že se v podstatě přihlásilo více žádostí, než je ta celková alokace. Nejedná se pouze o paliativní péči, ale i o domácí péči, protože tak, jak jsme při příchodu do vedení kraje říkali, tak důležitá je i možnost poskytovat domácí péči pro rekonvalescenci pacientů v domácím prostředí. My jsme ten humanitární fond v podstatě vyvěsili - po schválení pravidel pro čerpání jsme vyvěsili na stránkách Středočeského kraje a zároveň odbor zdravotnictví aktivně oslovil všechny poskytovatele paliativní a domácí péče ve Středočeském kraji," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Peníze ze Středočeského Humanitárního fondu budou rozděleny mezi 17 subjektů. Většina vybraných projektů se zaměřuje zejména na paliativní péči v domácím prostředí pacienta, výjimkou však není i podpora propojení klasické ošetřovatelské péče s péčí paliativní tak, aby byla zajištěna tolik potřebná kontinuita poskytované péče.

"Ono se těžko vybírá ze 17 projektů, který je zásadnější, než ten jiný, ale vím, že dlouhodobým poskytovatelem je například Hospic Dobrého Pastýře v Čerčanech, který se pravidelně zúčastňuje nebo žádá v tomto humanitárním fondu, ten byl podpořen, různé charity, různé hospice mobilní, takže se těžko vypichuje jeden důležitější. Myslím si, že všechny jsou stejně důležité," řekl Pavel Pavlík.

Žádosti o poskytnutí dotací z předmětného programu byly podávány v termínu od 28. března do 11. dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu