• Načítám...
>

Rytmy swingu zazněly na zámku ve Vlašimi

Program Středočeského kulturního léta tentokrát zavítal do Vlašimi. Tamní diváci si užili večer v rytmu swingu. V aranži Petra Kroutila si mohli vychutnat slavné písně českých i zahraničních umělců. To ale nebylo vše. Pojďte i vy v následující reportáži nahlédnout na originální a zábavnou hudební show.

Reklama

Další zastávkou Středočeského kulturního léta byl zámek ve Vlašimi. Ten navštívil Petr Kroutil se svým Original Vintage Orchestra, který patří mezi swingovou špičku v České republice. Posluchače si však získal především energickými úpravami slavných moderních písní v dobovém stylu.

„Moc se nám tady líbí. Mám k tomu takovou srdeční záležitost. Když jsme před pěti lety založili big band, tak úplně první koncert, když pominu premiéru v Praze, pocházel - ta objednávka pocházela právě z Muzea Podblanicka. Takže jsem strašně šťastný, že se sem na místo činu po pěti letech vracíme," řekl Petr Kroutil, frontman Original Vintage Orchestra.

Na podiu se předvedl také Dalibor Gondík. Herec, moderátor a také bubeník je novou posilou kapely.

„Na bubny hraju odmalička. Je to jediný nebo hlavní nástroj mého života a baví mě to. S Petrem Kroutilem se znám opravdu skoro třicet let, takže když mi zavolal, abych zaskočil za Ottu Hejnice jednou při nějakém hraní, tak jsem se trochu vyděsil. Pak mě to nadchlo, protože já tuhle hudbu miluji a hraji asi ve třech big bandech. Spíš tedy plesový repertoár, než tohle. Toto jsou dvacáté roky a to je trošku jiný styl. Ale řekl jsem ano a doteď toho nelituji. Nevím tedy jak Petr, ale je to báječné," řekl Dalibor Gondík, herec a muzikant.

A i když počasí nepřálo dohrát koncert až do konce, nelitovali snad ani návštěvníci, kteří si celou show užili. Tím ale Středočeské kulturní léto rozhodně neskončilo. Celý jeho program najdete na stránkách stredoceskekulturnileto.cz a také na jeho facebookových stránkách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu