• Načítám...
>

Domov seniorů Vojkov se dočká rekonstrukce

Středočeský kraj zrekonstruuje jednu z budov Domova pro seniory Vojkov. Cílem rekonstrukce je nejen zvýšení komfortu klientů, ale i navýšení kapacity zařízení. Se zahájením rekonstrukce se počítá již v prvním čtvrtletí roku 2023.

Reklama

Rada Středočeského kraje rozhodla o vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce v Domově seniorů Vojkov. Konkrétně se bude jednat o rekonstrukci budovy "Domova se zvláštním režimem".

"My jsme získali dotaci na rozšíření Domova seniorů Vojkov, kde máme, v tuto chvíli, kapacitu asi sto míst. Nově, díky dotaci a díky tomu, že bychom přistavěli nebo zrekonstruovali budovu, která je hned vedle, tak bychom získali dalších jedenáct lůžek v režimu "Domov se zvláštním režimem," uvedl Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

"Je to velice potřebná akce. Má stát dvacet čtyři milionů korun, podle projektantů. Uvidíme, co v současné době s tím udělá výběrové řízení. Financováno to bude, z velké části, z peněz Středočeského kraje. Ale zhruba sedm milionů korun by mělo přijít z dotačních titulů pro rozvoj sociálních služeb," doplnil Libor Lesák, radní Středočeského kraje.

Rekonstrukce má za cíl jak zvýšení komfortu klientů, tak i navýšení kapacity zařízení.

"Já musím říci, že v dané lokalitě je pro nás každé lůžko významné, protože co se týká Benešovska, tak celkové pokrytí je třetí nejhorší ve Středočeském kraji, co se týká okresů. Takže i to byl jeden z důvodů, proč jsme o tuto dotaci zažádali a chtěli jsme rozšířit kapacitu," uzavřel Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje.

Se zahájením rekonstrukce se počítá již v prvním čtvrtletí roku 2023. Dokončena by poté mohla být již v červenci roku 2024.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu