• Načítám...
>

Ve Slaném proběhlo krajské kolo soutěže Babička roku

Krajské finále soutěže Babička roku zná svoji vítězku. Stala se jí dáma s číslem tři Hana Steinbergerová. Tu ještě 18. října čeká celorepublikové finále v Olomouci.

Reklama

V Městském divadle Slaný se uskutečnilo krajské kolo soutěže Babička roku. Sedm finalistek tady bojovalo o přízeň poroty i o hlasy diváků, kteří během odpoledne zvolili nejsympatičtější dámu.

,,Hodnotíme babičky ve třech disciplínách. První je rozhovor s moderátorem, kde se ty babičky představí, řeknou něco o sobě, o vnoučatech, co je baví a odkud pochází. Druhou disciplínou je volná disciplína, kde si babičky mohou zvolit téma, které je jim nejbližší, ať už je to ochotnické divadlo, vystupují například s vnoučaty a potom poslední disciplína je módní přehlídka," řekla ředitelka projektu SeniorPass Marika Hemerová.

,,Moc mě to baví, protože tady mám plno známých, kteří na mě támhle mávali a myslím si, že se i člověk něco dozví," řekla účastnice soutěže Marcela Mestlová.

,,Já jsem se přihlásila, protože jsem taková šprýmařka a baví mě blbnout a vůbec. Loni jsem účinkovala na Dámě roku, tak to moc legrační nebylo, ale tady jsem myslela, že si zablbnu," svěřila se další z účastnic Miroslava Králová.

Celou soutěží účastnice provedl moderátor Vladimír Hron a mezi jednotlivými disciplínami divákům zazpívala Petra Černocká. V porotě, mimo jiné, usedl třeba radní Středočeského kraje Martin Hrabánek. Podle jeho slov je podobné akce třeba podporovat.

,,Myslím si, že je velmi důležité, aby se senioři potkávali, protože tak, jak Vladimír Hron moderuje a zpívá Petra Černocká, což jsou všechno legendy z jejich generace, tak pro ně je to - pro všechny přítomné určitě velký zážitek a samozřejmě další je důležité ukázat to, že senior dokáže i ve svém věku dělat spoustu zajímavých aktivit a o tom jsme se konec konců mohli přesvědčit," řekl starosta města Slaný Martin Hrabánek.

Vítězkou krajského finále soutěže Babička roku se stala účastnice s číslem tři Hana Steinbergerová. Ta, spolu s výherkyněmi dalších krajských kol, zároveň postoupila do celorepublikového finále. To se uskuteční 18. října v Olomouci na výstavišti Flóra.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu