• Načítám...
>

Na Výstavišti v Lysé vyhlásili nejlepší nealko nápoje

Výstaviště v Lysé nad Labem žilo o víkendu vínem a pivem. Konaly se tam oblíbené Pivní a vinné slavnosti. Kromě ochutnávky nejrůznějších druhů těchto dvou populárních nápojů se v rámci programu vůbec poprvé konala soutěž Bezalko Středočeského kraje. V ní porota vyhlásila ve třech kategoriích toho celkového vítěze. Která z limonád, nealko piv a moštů si nakonec získala srdce poroty vám ukážeme v naší reportáži.

Reklama

Na Výstaviště v Lysé nad Labem o víkendu dorazil další ročník oblíbených Pivních a vinných slavností. Také letos mohli návštěvníci ochutnat hned několik druhů těchto alkoholických nápojů. Organizátoři si navíc pro letošek připravili úplnou novinku, a to soutěž Bezalko Středočeského kraje.

„Je to soutěž o nejlahodnější nealkoholický nápoj vyrobený ve Středočeském kraji. Máme tři kategorie, jedna je bezalko pivo, druhá jsou limonády a třetí jsou mošty. Výherce každé z těch kategorií získá na příští rok zdarma stánek zde na Pivních a vinných slavnostech,“ vysvětluje radní Středočeského kraje, Jana Skopalíková.

V porotě zasedla radní Středočeského kraje Jana Skopalíková, ředitel Krajské veterinární správy pro Středočeský kraj - Zdeněk Císař a známá zpívající herečka Bára Štěpánová, která kromě hodnocení nealko nápojů přidala i několik hudebních čísel. 

Přestože hodnocení bylo do jisté míry subjektivní a mělo hlavně zábavní charakter, porotci brali posuzování velmi vážně. Aby také ne, když obliba nealko nápojů, zejména piva, v Česku stále roste. 

„Dovedete si představit, když si v restauraci ke kachně dáte limonádu? Samozřejmě ty nealkoholické nápoje se dostávají do obliby. Těch druhů a výrobců je nepřeberné množství a je to dobře,“ říká Zdeněk Císař, ředitel Krajské veterinární správy. 

U nealko piva se přitom posuzovalo hned několik kritérií. 

„Budeme se samozřejmě dívat i na to, kolik je tam obsahu cukru, ale to není to hlavní kritérium. Hlavní kritérium je, jestli chutná, pak se budeme dívat i na barvu, na pěnivost a na ostatní věci, které jsou s tím spojené,“ dodává ředitel Krajské veterinární správy, Zdeněk Císař.

Kromě porotců měli možnost soutěžní nápoje ochutnat také diváci a i ti měli své favority. 

„Mně nejvíc na Poděbradce chutná, že to má bublinky a takovou strašně dobrou příchuť.“

„Moc dobré.“

„To je dobrý, člověče!“

Z celkového vítězství se nakonec za mošty radovala moštárna Tuchoraz s příchutí jablko, z limonád nejvíc porotě chutnala ta ze Sodovkárny Neratovice s příchutí limetka - máta a kategorii nealko pivo ovládl Pivovar Rakovník s pivem Bakalář. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu