• Načítám...
>

Vedení kraje bilancovalo svou dosavadní práci

Současné vedení Středočeského kraje bilancovalo své dvouleté působení. Za zmínku stojí nejen velké investice do zdravotnictví či školství, ale také další úspěchy. Velkým tématem předchozích dvou let byla pro současné vedení Středočeského kraje péče o pěstounské rodiny.

Reklama

Současné vedení Středočeského kraje bilancovalo své dvouleté působení. Během něj muselo řešit hned dvě krize, a to jak covidovou, tak i uprchlickou. Řešit se ale musely i personální změny.

"V minulosti jsme vyměnili pana radního Honzu Jakoba, který se stal poslancem a odstoupil, místo něj je Václav Švenda. Potom nás opustil Martin Kupka, který se stal ministrem. Místo něj je Karel Bendl. Pak nás bohužel opustil, nečekaně, Věslav Michalik a místo něj nastoupil teď úplně čerstvě kolega Michael Kašpar. Já doufám, že k žádným dalším změnám už nedojde a že ta koalice bude další dva roky fungovat beze změn a myslím si, že je za námi velký kus práce," řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Za zmínku stojí nejen velké investice do zdravotnictví či školství, ale také další úspěchy.

"Jsem ráda, že jsme udělali věci, které třeba v minulosti nebyly populární. A to jsou třeba zásahy v oblasti veřejné dopravy. My jsme udělali takzvané Standardy dopravní obslužnosti, které zrovnoprávnily příspěvek měst a obcí na dopravní obslužnost v lokalitě, protože dřív to bylo velmi nespravedlivé. Některé obce platily pět miliónů ročně, třeba Mníšek pod Brdy, který se podílel na dopravní obslužnosti a třeba město Kladno neplatilo vůbec nic. Takže tím se to snažíme udělat spravedlivé," řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Velkým tématem předchozích dvou let byla pro současné vedení Středočeského kraje péče o pěstounské rodiny. Cílem je postupné umístění dětí z dětských domovů do rodin. To je také jeden z mnoha bodů, na který se chce kraj zaměřit v druhé polovině svého funkčního období.

"Plánujeme velkou podporu pěstounského skladu, plánujeme udělání nové místnosti pro práci s pěstouny a jejich dětmi na krajském úřadu. Pak i kampaň, která by spustila nábor nových pěstounů, protože od roku 2025 bychom neměli mít děti v dětských domovech, ale měli bychom je mít v rodinách. A těch dětí v dětských domovech máme pořád více něž čtyři sta padesát. Pak si myslím, že nás čeká spuštění nových webových stránek kraje, které pocítí občané. To snad bude něco, co budou využívat. Čeká nás opravdu hodně investic do veřejné dopravy, měli bychom už zanedlouho vidět nové vlaky na některých lokálních železničních tratích," řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Z dalších investic je nutno zmínit například výstavby obchvatů několika středočeských měst či pokračování v investicích do zdravotnictví, školství i opravy komunikací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu