• Načítám...
>

Středočeské inovační centrum hostilo Ynovate camp

Ve Středočeském inovačním centru se debatovalo o pomoci malým a středním firmám. Konal se tady totiž první ročník Ynovate campu. Své zkušenosti si přijeli předat zástupci inovačních center z českých regionů, ale i ze Slovenska.

Reklama

V prostorách Středočeského inovačního centra se uskutečnilo první setkání s názvem Ynovate camp. Po dva dny tady zástupci inovačních center z jiných českých regionů, ale i ze Slovenska, diskutovali o tématech, která mají společná nebo se kterými si mohou vzájemně pomoci.

„Učíme se od sebe tak, abychom neopakovali chyby těch ostatních a mohli jsme potom rozvíjet tu podporu pro inovační podnikání ve svých regionech přímo těm podnikatelům, kteří to potřebují. V zásadě máme všichni podobnou misi a vizi, rozvíjet ten inovační ekosystém u sebe v regionu. Potřebujeme se sami také od někoho učit a sdílet experty, investory, kontakty na velké firmy a podobně,“ říká Jindřich Weiss, koordinátor sítě Ynovate.

Od těchto setkání si hodně slibuje i Středočeské inovační centrum, které jako hostitel samozřejmě nabídlo i svá zásadní témata k diskuzi a spolupráci.

„Pro nás je určitě téma digitalizace a digitální transformace malých a středních firem. To je určitě téma, se kterým chceme hodně pracovat do budoucna, protože cítíme u těch klientů, že s ním potřebují pomoct. Dalším tématem, které bychom rádi diskutovali a připravovali s těmi ostatními agenturami, je oblast udržitelnosti, cirkularity, zkrátka těch zelených technologií, kde jsme také s partnery připraveni dnes ty nové aktivity a nové projekty nastartovat,“ říká ředitel Středočeského inovačního centra, Pavel Jovanovič.

Setkání přijela zahájit a také podpořit hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, která potvrdila, že inovativní pomoc firmám nese své ovoce. Setkala se už s několika společnostmi, které čerpaly krajskou pomoc a dnes jsou úspěšné.

„Jeden chytrý člověk řekl, že inovace spočívá v otázce "co kdyby?“, takže já jsem ráda, že jsme si řekli "co kdyby" a Středočeské inovační centrum uspořádalo tohle setkání inovačních center tady u nás. A já si myslím, že ty dva dny budou opravdu naplněné sdílením příkladů dobré praxe, příkladů toho, jak se to dělá jinde,“ říká hejtmanka Petra Pecková.

Setkání se účastnilo osm českých inovačních center a dvě agentury ze Slovenska. V panelových diskuzích se kromě digitalizace debatovalo i o práci s podnikatelskými komunitami, korporacemi a také se mluvilo o tom, kam má síť Ynovate namířeno do budoucna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu