• Načítám...
>

Práce v Břežanském údolí finišují

Už od jara je uzavřená komunikace v takzvaném Břežanském údolí. Důvodem je oprava mostu na komunikaci, která spojuje pražskou Zbraslav a středočeské Dolní Břežany. Otevření komunikace je naplánováno na první polovinu srpna.

Reklama

Už od jara je uzavřená komunikace v takzvaném Břežanském údolí. Důvodem je oprava mostu na komunikaci, která spojuje pražskou Zbraslav a středočeské Dolní Břežany. Silničáři původně počítali s rekonstrukcí až v srpnu v návaznosti na opravy Barrandovského mostu, respektive po ukončení první etapy. 

"Tuto komunikaci, která vede Břežanským údolím, jsme předpokládali, že by původně mohla být využita jako jedna z objízdných tras v souvislosti s opravami Barrandovského mostu. Bohužel v letních měsících jsme zjistili na základě mostní prohlídky, že ten most je potřeba uzavřít," řekla Petra Kučerová, tisková mluvčí KSÚS Středočeského kraje. 

"Protože tato komunikace slouží jako jeden z neformálních obchvatů Prahy a zátěž tady byla skutečně mimořádná, hlavně těžkou kamionovou dopravou a tak ta silnice byla skutečně v havarijním stavu, zvláště některé boční starší opěrné prvky byly už téměř zničeny, takže jsme v několika úsecích vybudovali novou betonovou opěrnou zeď. Most byl taktéž v havarijním stavu, tedy kompletně nový s novým zajištěním. Na boku silnice se nachází nebezpečné skály, které uvolňovaly kamenivo, které padalo do silnice. Na dvou místech jsme museli znovu sanovat tuto skálu a pochopitelně položit všechny vrstvy, které silniční práce vyžadují. To znamená podkladní vrstvy a potom tři asfaltové vrstvy," řekl Ondřej Šuch, vedoucí vnějších vztahů Skanska.

Práce, které vyšly na bezmála padesát pět milionů korun bez DPH, finišují. Řidiči by tímto úsekem mohli opět projíždět v nejbližších týdnech.

"Stavba finišuje, dnes proběhly pokládky asfaltových vrstev, zbývá ještě osadit svodidla, udělat zábradlí na mostě udělat vodorovná dopravní značení a v podstatě v polovině prosince jsme připraveni stavbu uvést do provozu," řekla Petra Kučerová, tisková mluvčí KSÚS Středočeského kraje.

Do otevření tohoto úseku mohou řidiči i nadále využívat objízdnou trasu přes Vrané nad Vltavou, Zvoli a Ohrobec. V provozu do doby zprůjezdnění Břežanského údolí také zůstává také exit z Pražského okruhu mezi Písnicí a Dolními Břežany. Sjezd je otevřen ve směru na letiště a od letiště. Nájezd na Brno a sjezd v tomto směru zůstávají uzavřeny. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu