• Načítám...
>

Hejtmanka opět vyrazila do regionů. Navštívila i Kralupy

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková opět vyrazila do regionů. Tentokrát se vypravila do Kalup, kde navštívila několik místních institucí. Nechybělo třeba kralupské gymnázium nebo domov pro seniory. Nakonec se na radnici setkala také s občany, aby s nimi probrala, co řeší a jak by jim případně kraj mohl pomoci.

Reklama

Svou úřadovnu má v Praze. Vést má ale přitom Středočeský kraj. Hejtmanka Petra Pecková proto opět vyrazila na návštěvu do regionu. Tentokrát do Kralup, kde s místními mluvila o tom, s jakými problémy se tady potýkají a jak by jim kraj mohl pomoci.

"Znalost toho kraje je pro mě zcela zásadní podmínkou toho, abychom mohli dobře vykonávat naší práci. Strašně důležité je setkávání s občany, se starosty, s podnikateli, se zástupci všech těch jednotlivých sektorů, protože pak samozřejmě známe jejich potřeby," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

"Já jsem velice rád, že rada kraje Středočeského a hlavně paní hejtmanka přijela do ORP Kralupy, protože ORP Kralupy v současné době řeší dva veliké problémy. Jeden jsou prostory pro základní a mateřské školství a druhý je sociální oblast," řekl Libor Lesák (ODS) - starosta města Kralupy n. Vltavou.

Jednou z prvních zastávek tak byl třeba domov pro seniory v obci Všestudy, který sídlí v historické budově. Ta pamatuje návštěvy třeba Marie Terezie. Jenže právě se stářím budovy je spojena řada komplikací.

"Takových budov máme mnoho, kde sídlí právě domovy seniorů, jsou to třeba i zámky nebo historické objekty, ale ono to samozřejmě z hlediska provozování toho domova seniorů tak, jak to vyžadují ty standardy, vlastně není úplně nejvhodnější, protože máte veliký problém třeba zajistit bezbariérovost," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

"Je to zařízení, které je kapacitně malé, má 53 klientů, zároveň víme, že v ORP Kralupy nad Vltavou je ta potřebnost daleko vyšší," řekl Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje. 

Vedení Středočeského kraje chce proto domovu pomoci formou pasportizace.

"Je to objekt, do kterého se musí investovat, protože je to důležité pro to, aby se ten standard udržel," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

"Jsem ráda, protože já bych to zde chtěla opravit. Ten dům je historický a myslím si, že si to zaslouží. Kraj si celý objekt projde, zjistí, kam se musí dát peníze a podle toho se pak budou nastavovat opravy," řekla Aneta Heřmanová - ředitelka Domova Červený mlýn Všestudy.

Důležitou zastávkou pak bylo také Dvořákovo gymnázium v Kralupech. Tady si hejtmanka povídala nejen s vedením školy, ale i s jejich studenty a ocenila tady řadu školních aktivit.

"Já jsem moc ráda, že se specializuje třeba zase na projekt na čerpání peněz v rámci ERASMU+, což je projekt, v rámci kterého mohou středoškoláci jezdit na zahraniční stáže po celé Evropě, protože si myslím, že to je pro studenty v dnešní době strašně důležité," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

V rámci celodenního výjezdu zavítalo vedení Středočeského kraje také na Vysokou školu chemicko-technologickou nebo do společnosti FERALPI, která vyrábí kari-sítě a jiné železné polotovary pro oblast stavebnictví. Později odpoledne pak hejtmanka také tradičně diskutovala na radnici v Kralupech s místními občany. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu