• Načítám...
>

Kladenští žáci soutěžili v pěti sportovních disciplínách

Sportovní den mládeže s Tenisovou akademií Jana Váni zavítal tentokrát do Kladna. Čtyřicet mladých sportovců se mezi sebou utkalo v pěti disciplínách. Tři nejlepší pak postoupili do velkého finále v Poděbradech.

Reklama

Žáci ze tří základních škol v Kladně si užili Sportovní den mládeže. O postup do národního finále se utkalo 40 nadějných sportovců. Soutěžení s Tenisovou akademií Jana Váni je největší sportovní projekt pro děti a koná se ve vybraných městech a obcích po celém Česku.

"Máme 240. turnaj v pořadí - 240. kolo, poslední turnaj ve Středočeském kraji. Byl jsem pozván právě sem do Kladna nominovat tři nejlepší hráče z kladenských škol o to, kdo bude reprezentovat školu, město a Středočeský kraj na Národním finále v Poděbradech," řekl Jan Váňa - organizátor Národní sportovní soutěže TAJV.

Finále v Poděbradech se bude konat už v sobotu 3. prosince. O titul národního šampiona se tam z 250 nominovaných škol žáci utkají celkem v pěti disciplínách.

"Je to soutěžní pětiboj - fotbal, florbal, házená, můj nejoblíbenější tenis, protože jsem bývalý závodní tenista, takže to tam prostě nemůže chybět. Já hledám z každého města, z každé přihlášené školy v podstatě komplexního hráče, který zvládne v tomto pětiboji obstát, kvalifikovat se a když potom dorazí do Poděbrad, tak třeba i získat ten titul národního šampiona," řekl Jan Váňa - organizátor Národní sportovní soutěže TAJV.

Celý projekt navíc podporuje i město Kladno, které zastřešuje i místní sportovní areály. 

"My sportovní rada města Kladna tuto akci samozřejmě podporujeme, podporujeme všestrannost, sportování těch dětí, snažili jsme se podpořit pana Váňu nějakým sponzorským příspěvkem, aby tato akce dopadla dobře, jsme za ní rádi a máme první ročník. Doufám, že se bude opakovat a bude to nějaký tradiční závod těch škol," řekl Jiří Chvojka - zastupitel města Kladno a jednatel sportovních areálů.

Top trojice hráčů, kteří postoupili do finále v Poděbradech, jsou nakonec dva žáci ze Základní školy Cyrila Boudy a jeden ze Základní školy Norská.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu