• Načítám...
>

Oprava mostu přes Jizeru v Debři jde do finále

Od léta trvající opravy mostu přes Jizeru v Debři u Mladé Boleslavi jdou do finále. Důvodem rozsáhlých oprav byl špatný technický stav mostu. Opravy si vyžádaly dopravní omezení, při kterém se tvořily i několika kilometrové kolony.

Reklama

Od léta trvající opravy mostu přes řeku Jizeru v Debři u Mladé Boleslavi jdou do finále. Důvodem rozsáhlých prací byl špatný technický stav mostu, kde byla mimo jiné na konci životnosti izolace a místy protékala voda na krajní nosník a pilíře. Ty byly poškozeny stékající vodou, beton byl degradovaný a obnažená výztuž korodovala.

"My jsme během letošní poloviny stavební sezony, druhé poloviny stavební sezony, jsme renovovali ten most, speciálně jeho vrchní stavbu, to znamená, že to, co tam řidiči už teď vidí, je například nádherný nový povrch," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Opravy si vyžádaly dopravní omezení. Po celou dobu prací tu probíhá kyvadlový provoz řízený semafory. Ve špičce se tu tak tvořily i několika kilometrové kolony.

"Musíme především poděkovat všem řidičům za velikou trpělivost, protože tady na okraji - na výjezdu z Mladé Boleslavi si to samozřejmě žádalo, protože tam byl kyvadlový provoz a ještě stále je. Za to moc děkujeme, je tam průměrný provoz kolem 16 tisíc vozidel denně, takže jsme tam samozřejmě vyzkoušeli dost řidičské trpělivosti. Bylo to od července," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Práce budou sice pokračovat až do roku 2023, dopravní omezení by mělo skončit ještě v letošním roce. To výrazně uleví silnici I/38 vedoucí z Mladé Boleslavi směr Bělá pod Bezdězem.

"Důležitá zpráva pro všechny řidiče, především z Mladé Boleslavi, že na mostu v Debři ještě před Vánoci zrušíme a už ho nikdy nevrátíme - kyvadlový provoz na semafory. Stavba sice bude probíhat dál, ale to už za plného provozu bez jakéhokoliv omezení, s tím, že po stranách budou drobná plechová svodidla, která budou chránit stavbu, protože tam budou dobíhat finální pokládání říms a dokončovací práce," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD

Kompletní dokončení všech prací na téměř třicet let starém mostu je naplánované na jaro roku 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu