• Načítám...
>

Projednávání územního rozvoje Středočeského kraje

V budově sídla Středočeského kraje v Praze 5 se konalo zasedání. Projednávaly se tam zásady územního rozvoje a předmětem byla realizace trati Praha - Drážďany.

Reklama

Konalo se veřejné projednání 10. aktualizace zásad územního rozvoje Středočeského kraje. To se týkalo zpřesnění koridoru pro vysokorychlostní železnici Praha - Drážďany.  

“Ten celý proces územního plánování je popsán stavebním zákonem, takže zastupitelstvo tu aktualizaci zahájilo. Proběhlo jednání s dotčenými orgány, to jsou ministerstva a další organizace. Nyní se právě dostáváme k veřejnému projednání, kde může veřejnost vznést připomínky a námitky, a to do sedmi dnů od dnešního dne,” řekl Jiří Snížek, náměstek Středočeského kraje.

Vzhledem k tomu, že v dotčených územích funguje spolek obcí Koridor D8, tak Snížek očekává, že případné námitky či připomínky budou na vysoké úrovni. Také věří, že se společně na všem dohodnou a ukáže se, kdy by se mohl koridor zrealizovat.

“To právě závisí na tom, jak ty připomínky budou náročné pro zapracování. Dá se odhadnout, že do čtvrt až do půl roku by zastupitelstvo mohlo tu desátou aktualizaci schválit a tím ten koridor vymezit,” řekl Jiří Snížek, náměstek Středočeského kraje.

Ve Středočeském kraji plánují vysokorychlostních železnic hned několik. Kromě té na Drážďany by měla vést jedna i na Brno a další do Berouna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu