• Načítám...
>

Nejvíc cool školu v celém Středočeském kraji mají v Benešově

Vyšší odborná a Střední zemědělská škola Benešov získala ocenění Cool-School. Místní studenti vymysleli nové interaktivní štítky pro rostliny, do budoucna možná i pro hospodářská zvířata.

Reklama

Nejvíc cool školu v celém Středočeském kraji mají v Benešově. Studenti Vyšší odborné a Střední zemědělské školy totiž v soutěži Cool-School získali ocenění za nejlepší nápad pro inovaci jejich výuky.

,,V celé téhle soutěži šlo vlastně o inovaci, která napadla žáky, co by chtěli vlastně zlepšit a jak zlepšit vlastně tu školu, aby byla cool. Jako vítězný nápad byly právě štítky, zápichy do těchto rostlin," řekla Veronika Zikmundová, zástupkyně pro kvalitu vzdělávání, VOŠ a SZeŠ Benešov.

,,Chtěli jsme něco nového, zvláště proto, že tady máme botanickou zahradu a skleník a doopravdy stovky rostlinných druhů, tak jsme chtěli něco, co lidi zaujme. Ne pouze popisek k rostlině, kde je pouze název, ale vlastně i něco interaktivního," doplnila Anna Peroutková, studentka 3. ročníku Přírodovědného licea, VOŠ a SZeŠ Benešov.

A tak se studenti z různých oborů i stupňů vzdělávání pustili do práce. Nové štítky jsou tak větší, obsahují název rostliny v češtině, latině, v Braillově písmu a mají také QR kód s mnoha dalšími informacemi.

,,Tady máme dokonce i bližší informace ohledně té kytky, takže když se studenti učí, tak si můžou načíst ten QR kód a vlastně vidí všechny podrobnosti o té květině," vysvětlila Adéla Pečugenová, studentka 3. ročníku veterinářství, VOŠ a SZeŠ Benešov.

,,Určitě se nám to hodí i při různých poznávačkách. Jelikož máme květinářství, tak se nám určitě toto hodí u těch poznávaček a vlastně i různí lidé, kteří jsou tady na dni otevřených dveří, si to mohou zjistit a celkově se nám to hodí k tomu studiu," doplnila Lucie Kladivová, studentka 2. ročníku zahradnictví, VOŠ a SZeŠ Benešov.

Nové štítky studenti tisknou na 3D tiskárně, kterou škola získala v rámci projektu Průša pro školy. Díky iniciativě zdejší učitelky se benešovské škole podařilo jednu z 3D tiskáren pořídit zdarma. Soutěž Cool-School pořádal v rámci projektu IKAP Středočeský kraj. Studenty má soutěž především motivovat k zájmu o jejich školu a k její propagaci.

,,Je to, myslím, zajímavou motivací pro samotné studenty a žáky, aby se zamysleli, co studují, proč to studují, proč si myslí, že by to měli studovat i jejich mladší následovníci a zcela zaslouženě vyhrála střední škola Benešov," uvedl Milan Vácha, radní Středočeského kraje. 

Ta by teď chtěla pořídit i další 3D tiskárny. Výroba jednoho štítku totiž trvá kolem tří hodin a škola by ráda tímto způsobem do budoucna označila i některá zdejší hospodářská zvířata.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu