• Načítám...
>

Letošní první výjezd hejtmanky zamířil do Neratovic

Radní Středočeského kraje v čele s hejtmankou Petrou Peckovou opět vyjeli do jednoho z regionů kraje. Letošní první výjezd mířil do Neratovic.

Reklama

Zastupitelé Středočeského kraje v čele s hejtmankou Petrou Peckovou uskutečnili letos první výjezd do regionů. Cílem je poznávat jednotlivé oblasti zblízka. Delegace tentokrát zavítala do Neratovic. První zastávkou byla zdejší základní a praktická škola.

,,K nám chodí děti se speciálními vzdělávacími potřebami, konkrétně s lehkým mentálním postižením a středně těžkým mentálním postižením, někdy v kombinaci s více vadami. Mají problémy v klasické kmenové základní škole, to znamená, že je tam to mentální postižení, jsou pomalejší," popsala Ivana Pechová, ředitelka Základní a praktické školy Neratovice.

,,Já tedy obdivuji paní učitelky, protože ta práce s těmi dětmi je obrovsky náročná. Musí být velmi trpělivé, protože dětičky mají samozřejmě různé typy hendikepů, ale zase ten benefit, který dostávají ty děti díky tomu vzdělávání je obrovský," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

I když škola není spádová, žáky sem rodiče vozí z několika okolních obcí a měst. Instituce se tak dlouhodobě potýká s nedostatkem prostorů.

,,Nám se jedná o nedostatečné prostory zejména pro dvě kmenové učebny a relaxační prostory, které tyto děti potřebují nutně," vysvětlila Ivana Pechová, ředitelka Základní a praktické školy Neratovice.

,,Je tady nabídka od Neratovic, aby se přestěhovala do trošku jiných prostor, které by kapacitu měly, ale zase by nebyly tak bezbariérově uzpůsobeny a zase by neměly tak skvělou zahradu, což je obrovský benefit. Takže jsme se dnes bavili o tom, že budeme na nějakém budoucím rozšíření kapacity té školy pracovat," doplnila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Delegace pak navštívila také SOU a SOŠ Neratovice, kde hejtmanka s místními studenty vedla diskuzi o jejich oborech a budoucnosti. V Neratovicích pak vedení kraje nemohlo vynechat prohlídku jedné z největších chemických společností v Česku - Spolanu Neratovice.

,,Je to obrovský areál, který je v podstatě stejné rozlohy, jako jsou samotné Neratovice, jedno z míst kritické infrastruktury, takže případně řešíme, když jsou třeba některé incidenty, které se odehrávají v životě, tak třeba i na bezpečnostní radě," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

V Kostelci nad Labem pak delegace navštívila místní pražírnu výběrové kávy.

,,My se snažíme vlastně pražit celé spektrum, aby si u nás přišel na své jak zákazník - milovník hořké italské kávy, tak i ten, který má rád ovocné kávy na třeba alternativní přípravy," řekl Martin Třešňák, vedoucí Fair & Bio pražírny.

Součástí prohlídky byla samozřejmě degustace. Hned potom vedení kraje zamířilo na radnici v Neratovicích na setkání s místními občany.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu