• Načítám...
>

SPSŠ v Mělníku připravila projekt na zlepšení výuky

Další dvě středočeské střední školy připravily projekt na zkvalitnění podmínek pro výuku v rámci odborných předmětů. Kraj pro ně vymezil finanční podporu. Střední průmyslovou školu stavební v Mělníku jsme s kamerou navštívili.

Reklama

Středočeské střední školy postupně procházejí modernizací a vedení kraje některým poskytuje finanční dotaci. Svůj projekt na zkvalitnění podmínek pro výuku v rámci odborných předmětů připravila třeba Střední průmyslová škola stavební v Mělníku.

,,V těchto prostorách budeme chtít zrekonstruovat učebny. Máme sice odborné učebny zařízené, ale odborné učebny pro praktický výcvik máme v takovém stavu ještě ze 70. let," řekla ředitelka SPSŠ v Mělníku, Jitka Horáčková.

Budoucí stavaři by si v nových prostorách měli v praxi osahat manuální práci na stavbě. Vzniknout by tu mělo také hygienické zázemí. V dalších dvou místnostech by pak v rámci rekonstrukce měla vzniknout také laboratoř. Ta ve škole fungovala naposledy v 80. letech.

,,Ty laboratoře jsou hlavně pro stavaře, pro betonové konstrukce, pro materiál jako je kamenivo, cement a oni si vlastně zkouší, co ten materiál může zvládnout. No a to je to, co se studenti dneska učí jenom pomocí nějakých prezentací nebo nějakých videí. My bychom chtěli, aby si to zkusili sami," doplnila Horáčková.

Celkové náklady by měly přijít na 27 milionů korun. Devadesát procent z celkové částky by škola měla získat formou dotace od Evropské unie, zbylých deset procent instituci poskytne Středočeský kraj.

,,Půjde o vybavení laboratoří. Jedná se o stavební průmyslovou školu, kterých není tolik a potřebujeme, aby v oblasti stavebnictví byli generováni průmyslováci tak, aby na trhu mohli zaplnit tu díru," vysvětlil radní pro oblast vzdělávání a sportu Středočeského kraje, Milan Vácha ze STAN.

Do školy ročně přichází mnoho nových studentů. Kvůli jejich meziročnímu nárůstu chce škola vedle nových učeben a laboratoře pořídit také novou výpočetní techniku, nové rýsovací stoly a podle ředitelky Jitky Horáčkové také třeba vylepšit kyberbezpečnost celé instituce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu