• Načítám...
>

Středočeský kraj podporuje středoškoláky

Střední zemědělská škola v Čáslavi představila svůj nový časosběrný dokument. Vše proběhlo pod záštitou Středočeského kraje a studenty přišel osobně podpořit radní Milan Vácha.

Reklama

V prostorách Nové scény Dusíkova divadla v Čáslavi se konalo promítání studentského filmu. Snímek s názvem Moderní a precizní střední zemědělská škola měl za úkol prezentovat školu jako instituci, která vede své žáky správným směrem, který bude zajímavý jak pro ně, tak i pro širokou veřejnost.

"Během dvou let, které byly mapovány, jsem měli možnost vidět všechny posuny, nákup technologií a to, kam se škola posunula díky nákupu nových zařízení," řekl Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

"My se snažíme, aby to, co je učíme, bylo poměrně rozmanité. Samozřejmě jsme zemědělská škola a my jako škola se profilujeme zaměřením na moderní technologie. To je dnes tedy skutečně věc velmi žádaná a potřebná a těch lidí profesionálně vybavených a schopných není mnoho. Tam vidíme, že je velké pole působnosti," řekl Jaromír Horníček, ředitel Střední zemědělské školy Čáslav.

Středočeský kraj dlouhodobě nabízí na svém území rozsáhlou nabídku zajímavých oborů s vysokým potenciálem následného uplatnění.

"Vychází z podpory Středočeského kraje, který investoval více než 190 milionů do inovací do našich středních škol. V našich středních školách nabízíme více než 130 oborů a jsme připraveni na nové žáky v letošním roce, kdy jich bude o něco víc a už se na ně těšíme," řekl Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Střední školy ve Středočeském kraji mají také dlouhodobé kontakty v zahraničí. Žáci se zúčastní výměnných pobytů zaměřených zejména na praktické zkušenosti v oboru, což většina studentů uvítá. Letos bude v prvních ročnících žákům k dispozici 17 tisíc volných míst. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu