• Načítám...
>

GASK hostila ceremonii programu DofE

Několik desítek účastníků programu DofE bylo odměněno v Galerii Středočeského kraje. Akce se uskutečnila za podpory Středočeského kraje. Slavnostního okamžiku se zúčastnila také hejtmanka Petra Pecková a radní pro školství Milan Vácha.

Reklama

V Galerii Středočeského kraje byly slavnostně předány certifikáty a odznaky úspěšným absolventům programu DofE. Jedná se o projekt pro studenty ve věku od čtrnácti do čtyřiadvaceti let.

"Jsou to certifikáty, které jsou za to, že studenti, kteří se přihlásili do toho programu, splnili některé svoje cíle, které si předsevzali. Současně se ale zapojili do nějaké charitativní činnosti, kterou si navrhli sami a současně také splnili takzvanou výpravu. To znamená, že splnili takový komplexní program, který je do budoucna formuje, který pomáhá právě tomu, aby docílili něčeho, co si vytyčili a který pomáhá k tomu, aby se stali třeba lepšími lidmi nebo dokonalejšími lidmi," řekla Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje.

Program DofE pravidelně podporuje také Středočeský kraj.

"Já myslím, že DofE je naprosto integrální součástí neformálního vzdělávání v Čechách a pro naše děti a žáky nejenom z našich středních škol, ale i ze základních škol, je to důležitá meta a důležitý vklad do života tak, aby věděli, že součástí jejich bytí je houževnatost a v neposlední řadě i pomoc druhým," řekl Milan Vácha (STAN), radní Středočeského kraje.

Program byl založen v roce 1956 princem Philipem, manželem královny Alžběty II. Dnes funguje ve 130 zemích světa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu