• Načítám...
>

V Nehvizdech se konal šestý ročník Hvězdy v Nehvizdech

Posledního ledna se uskutečnil už šestý ročník mezinárodního atletického mítinku. Hvězdy v Nehvizdech přivedlo do moderní haly v Nehvizdech mnoho olympioniků, mistrů Evropy i světa a spoustu sportovních fanoušků. Nejvíce zazářila domácí hvězda, koulař Tomáš Staněk, který zde vyhrál už počtvrté v řadě.

Reklama

Už pošesté se v Nehvizdech uskutečnil mezinárodní atletický mítink s názvem Hvězdy v Nehvizdech. Atleti z celého světa ve výšce mužů i žen a stejně tak ve vrhu koulí mužů i žen dorazili poměřit své síly. 

"Tento projekt vznikl před šesti lety, kdy místní sportovec a atlet Tomáš Vojtek dal dohromady skupinu lidí. My jsme postavili tuto krásnou halu a vzniklo dílo, které se historicky opakuje. Dokonce v období covidu, které trvalo dva roky, závody probíhaly," řekl Jiří Poběrežský - starosta Nehvizd.

"Opět tento mítink dostal podporu z fondu hejtmanky Středočeského kraje. Myslím si, že je skvělé, že takové městečko jako Nehvizdy pořádá atletický mítink, který je na úrovni evropské elity. Je to velmi prestižní závod, který byl teď certifikován a zařazen do série prestižních evropských závodů. Já jim moc fandím, protože je neuvěřitelné, co Nehvizdy dokáží ohledně sportu zorganizovat. Je to obrovský úspěch středočeské obce," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

Tento mezinárodní mítink od roku 2021 řadí do mezinárodní prestižní světové série Indoor Tour Bronze. Loni se však posunul do druhé nejvyšší kategorie, a to do Indoor Tour Silver.

"Teď už nemůžeme nikam výš, maximálně můžeme zvát lepší závodníky a zvedat kvalitu," řekl Tomáš Vojtek - zakladatel a ředitel Hvězdy v Nehvizdech.

Největší domácí hvězdou je zde koulař Tomáš Staněk, který tento mítink vyhrál už počtvrté. Letos překonal o 22 centimetrů vlastní rekord mítinku a to výkonem 21,45 metru. 

"Co se týká mužské soutěže, na kterou jsme se zaměřili, je tu aktuální světová jednička Sang-hjok, kterého mám i na tričku, protože on tady v Nehvizdech trénuje a měsíc se tu připravuje. Bohužel se včera zranil, jak to tak bývá, takže neodskáče, ale je tady a moc se omlouval a slíbil, že příští rok tady skočí rekord," řekl Tomáš Vojtek - zakladatel a ředitel Hvězdy v Nehvizdech.

Tuto absenci využil Belgičan Thomas Carmoy, který ve výšce vyhrál. První místo ve výšce mezi ženami vyhrála Kazaška Ovčinniková a zlato ve vrhu koulí Kanaďanka Mittonová.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu