• Načítám...
>

Středočeský kraj přichází s novým webem

Od 1. března čeká návštěvníky webu Středočeského kraje novinka. Spustí totiž nový web. Ten bude nově fungovat na adrese stradoceskykraj.cz

Reklama

Středočeský kraj v nejbližších dnech spouští nový web. Ten bude zjednodušenou formou informovat o dění v regionu. Nový krajský web nabídne kromě přívětivějšího uživatelského prostředí a nových funkcionalit také další informace o činnosti krajské rady. Nad rámec zákona se počítá například se zveřejňováním všech materiálů, které rada na svých pravidelných týdenních jednáních projedná. Veřejnosti tak tento krok ještě více přiblíží fungování kraje a současně bude mít přehled o aktuálně projednávaných tématech.

"Už od počátku, co jsme nastoupili na kraj, tak jsme věděli, že chceme udělat úplně nový web Středočeského kraje, protože ten stávající web byl velmi nepřehledný, byl uživatelsky velmi nepříjemný, hledali jste tam informace opravdu velmi dlouho, což vás samozřejmě velmi zásadním způsobem zdržovalo a obíralo o čas," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"Kromě toho, že je uživatelsky přívětivější, tak využíváme tzv. design systému Ministerstva vnitra, což je vládní šablona pro weby veřejné správy, jsme první kraj v republice, který toto využil, díky tomu jsme ušetřili statisíce korun na vývoj nového designu, na tvorbě designu a web je plně responzivní, což znamená, že je plně funkční na mobilních zařízeních a i vyhledávání najde uživateli snadno to, co hledá," řekl Tomáš Zmuda, předseda Komise pro ICT a digitalizaci.

"My jsme udělali i velmi důkladnou obsahovou analýzu toho webu, i jsme měřili, za jak dlouho se dostanou občané k určité informaci a kudy k té informaci jdou. Ten nový web jsme udělali tak, aby to bylo co nejpříjemnější, co nejintuitivnější a aby tu informaci našli opravdu co nejrychleji, takže mohu říci, že určitě budeme šetřit jejich čas," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeský kraj dlouhodobě klade důraz na maximální otevřenost úřadu. Díky připravovanému novému webovému řešení, které umožňuje z hlediska technických vlastností zásadně vyšší míru modifikací, než tomu bylo v případě stávajícího webu, rozhodlo vedení kraje o dalším kroku, jenž povede ještě k větší transparentnosti.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu